Menu

Twitter feed Reindonk

Lintje voor Angela Alards en Ton Pijpers

10 november 2017

Angela Alards-Achten uit Horst en Ton Pijpers uit Sevenum hebben vrijdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen. Beiden zijn tijdens de jaarlijkse contactavond van de vrijwillige brandweer Horst aan de Maas benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De 51-jarige Angela Alards heeft zich als lid van de vrijwillige brandweer gedurende 27 jaar verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Ze heeft zich opgewerkt van aspirant-brandwacht tot postcommandant. Alards was de eerste vrouw ooit die een aanstelling kreeg bij de vrijwillige brandweer Horst. Door haar instelling heeft ze snel iedereen weten te overtuigen dat vrouwen en brandweer prima samen gingen.

De 56-jarige Ton Pijpers heeft zich als lid van de vrijwillige brandweer gedurende 20 jaar ingezet voor een veilige samenleving. Hij heeft zich opgewerkt van aspirant-brandwacht tot Manschap B in de rang Hoofdbrandwacht. Vanwege zijn buitengewone kennis op het technische vlak was het vanzelfsprekend dat Pijpers zitting nam in de voertuig commissie van de vrijwillige brandweer post Sevenum.

De onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Kees van Rooij in de Harmoniezaal in Lottum.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)