Menu

Twitter feed Reindonk

  • Wittenhorst vrouwen verliezen wedstrijd in eerste helft bit.ly/2GFbdzx

Lintje voor huisarts Jan van Dongen

18 maart 2017

Jan van Dongen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding vanmiddag tijdens de officiële opening van 't LaefHoês in America.

Loco burgemeester Birgit op de Laak reikte het lintje uit.

Huisarts Jan van Dongen ging begin dit jaar met pensioen. Hij wilde America echter niet zonder dokter achterlaten. Samen met de dorpsbewoners zetten hij en zijn vrouw zich de afgelopen zes jaar in voor de bouw van een 'Laefhoes', een centrum dat moet voorzien in voldoende zorgaanbod.

Maar de inmiddels in Culemborg woonachtige Van Dongen heeft meer gedaan in America. Zo was hij voorzitter van Stichting Open Jongeren Centrum (OJC) Cartouche, secretaris en later voorzitter van het productieteam van Koninklijke Toneelvereniging De Vrije Spelers en vrijwilliger bij voetbalvereniging AVV America.

 
De komst van 't LaefHoês in America en het vertrek van Van Dongen is gevolgd door twee documentairemakers. ‘We doen het zelf wel; De laatste dokter van America’ was onlangs te zien op NPO 2. Op 1 april wordt het programma herhaald in de ochtend.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)