Menu

Twitter feed Reindonk

Lintje voor Mientje Drissen-Cremers

28 april 2017

De lintjesregen van woensdag is nog maar net geweest en Kees van Rooij moet opnieuw opdraven om zijn plicht als burgervader te vervullen. Vrijdagochtend reikte Van Rooij Mientje Drissen-Cremers uit Broekhuizenvorst de Koninklijke Onderscheiding uit in Nieuw Bergen.

Drissen-Cremers (63) krijgt het lintje voor haar inzet om de band tussen Polen en Nederland te verbeteren. Al meer dan 35 jaar ontwikkelt mevrouw Drissen-Cremers initiatieven om hulp te bieden aan mensen die in armoede leven in Polen. Van 1980 tot 1995 was zij lid van de Stichting Well-Polen. Mevrouw Drissen-Cremers organiseerde onder meer hulptransporten naar Polen, een jaarlijkse collecte en vakanties voor kinderen van Poolse scholen.

Vanaf 1991 is ze als tolk/vertaler actief voor het Polencomité Bergen, vanaf 2006 tevens bestuurslid. Mevrouw Drissen-Cremers was betrokken bij de organisatie van alle uitwisselingen en projecten. Daarnaast is ze sinds 2007 vrijwilliger bij de Stichting Historische Kring Broekhuizen/vorst, waar ze zich met name bezig houdt met het bijwerken van de archieven, stamboomonderzoek en archeologisch onderzoek.

In Polen leverden haar activiteiten Drissen-Cremers al de titel van ereburger van de gemeente Miloslaw op.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)