Menu

Twitter feed Reindonk

Lintje voor Ton Verstraelen (72)

26 april 2018

De heer Ton Verstraelen uit Lottum is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Van 1973 tot 1996 was de heer Verstraelen werkzaam bij Stichting het Limburgs Landschap, de laatste tien jaar als directeur. Gedurende die periode heeft hij zich over een breed front ingezet voor de kwaliteit van natuur en landschap in Limburg. Zowel op educatief als planologisch gebied heeft hij zijn sporen verdiend.
Daarnaast heeft hij zich op vrijwillige basis op maatschappelijk vlak verdienstelijk gemaakt.
Hij was onder meer secretaris van voetbalvereniging RKLVV en SV Lottum. Van 2002 tot 2008 was de heer Verstraelen secretaris van Rotary Club Horst aan de Maas.Van 2005 tot 2015 heeft de heer Verstraelen als vrijwillig tuinman van Stichting Kinderopvang ’t Nest een belangrijke bijdrage geleverd aan de intensieve beleving van de kinderen bij alles wat de natuur te bieden heeft. 

Als penningmeester van Stichting de Houthuizer Molen en penningmeester van Molenstichting Limburg is hij ook nu nog van grote betekenis voor Stichting het Limburgs Landschap op het vlak van het behoud en beheer van molens in Limburg. Hij weet natuur, landschap en erfgoed met elkaar te verbinden en als zodanig vervult hij een voorbeeldfunctie voor de samenleving.

Bovendien is de heer Verstraelen voorzitter van de Stichting Vrienden van Museum de Kantfabriek.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)