Menu

Twitter feed Reindonk

  • Stimuleringsmaatregelen woningmarkt Horst aan de Maas bit.ly/2Gomy8Y

Lottum eert Bisschop Frans Schraven

27 juni 2016

Lottum is niet alleen zeer bekend vanwege haar rozen, maar ook vanwege bisschop Frans Schraven die in 1873 werd geboren in Huis Kaldenbroek in Lottum. Hij vertrok in de 19de eeuw naar China en werd daar in 1937 bruut vermoord door het Japanse leger. Op zondag 26 juni werd de bisschop groots geëerd in het Rozendorp met een eigen wandelpad en een eigen roos.

Het Schravenpad is een 10 km lange nieuwe aantrekkelijke thema-wandelroute vanaf De Rozenhof Lottum. De route voert langs verschillende kapellen, door mooie natuur, een prachtig afwisselend landschap, langs rozenvelden en via Kaldenbroek, het geboortehuis van bisschop Frans Schraven. Het Schravenpad is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Dorpsraad Lottum en het Limburgs Landschap, eigenaar van Kaldenbroek.

In de Rozenhof werd vervolgens een prachtige bloedrode roos, beschikbaar gesteld door de veredelaar Tantau Rosen-Hanekamp Duraroos, op heel bijzondere wijze gedoopt en gezegend. De roos is vernoemd naar Mgr. Frans Schraven. De rode kleur van de roos verwijst naar het bloed van de Mgr. Schraven en zijn medemartelaren.

Foto's: Lei Spreeuwenberg

 


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)