Menu

Twitter feed Reindonk

  • Pauselijke onderscheiding voor Riek Heuvelmans uit Broekhuizenvorst bit.ly/2kw26I9

Lottum


Filteren op datum:
        

Wijziging dienstregeling busvervoer

Gepubliceerd op: 09-12-2017 09:41

Vervoerder Arriva past zondag 10 december een groot aantal busdiensten in Limburg aan. Ook in Horst aan de Maas zijn er een aantal ingrepen die volgens het bedrijf moeten leiden tot een flinke verbetering van de bereikbaarheid.
Lees verder

Infoavond groot onderhoud Horsterdijk Lottum

Gepubliceerd op: 06-12-2017 15:37

De gemeente organiseert op woensdag 20 december een informatieavond over het groot onderhoud op de Horsterdijk in Lottum. Tevens worden enkele verkeersmaatregelen genomen op deze route.
Lees verder

Buurtbuslijnen tijdelijk als lijntaxi van start

Gepubliceerd op: 06-12-2017 13:31

Arriva gaat op drie nieuwe buurtbuslijnen in de regio eerst gebruik maken van een lijntaxi. Het gaat om lijn 789 (Evertsoord - Lottum), lijn 798 (Merselo - Blitterswijck) en lijn 799 (Veulen - Geijsteren).
Lees verder

Voltige in Horst aan de Maas

Gepubliceerd op: 05-12-2017 11:39

Voltige is zoals de kinderen het noemen: turnen op een paard. Oftewel acrobatiek op een bewegend paard. Voltige valt onder de paardensport en is ondergebracht bij de belangenvereniging KNHS voltige vereniging.

In Limburg zijn op dit moment geen mogelijkheden om voltige te beoefenen. Afgelopen zomer, tijdens het evenement Passie voor Pony en Paard in Sevenum zijn er workshops en shows voltige gegeven. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door Ruiterclub Sevenum en HOSEMA (Turnen, freerun en dans- vereniging).

Gebleken tijdens deze pilot is dat er veel animo was voor voltige. Die dag hebben 40 kinderen deelgenomen aan de proeflessen en was er veel bewondering voor de demonstratieshow die werd gegeven. Een werkgroep is vervolgens aan de slag gegaan om te onderzoeken of er een vervolg mogelijk zou zijn om voltige te introduceren in Horst aan de Maas en daarbij in Limburg.

In maart zullen er kennismaking lessen georganiseerd worden op 2 locaties: Manege Sevenum en Manege Lottum. Vervolgens zal er een lesaanbod komen van een blok van vijf lessen in de periode maart en april.

Voor meer informatie en aanmelden: voltigehorstaandemaas@gmail.com.
Lees verder

SV Lottum start met gezonde sportkantine

Gepubliceerd op: 27-11-2017 16:42

SV Lottum kreeg afgelopen zaterdag bezoek van wethouder Birgit op de Laak. Zij bracht de eerste ‘gezonde happen’ voor de sportkantine van de voetbal- en korfbalvereniging. SV Lottum is de negende vereniging in Horst aan de Maas die werkt aan een gezondere kantine.
Lees verder

Meer Lottum

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)