Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Luchtverdedigingssysteem Patriot vernieuwd

16 juli 2019

Met de aankomst van een vernieuwd wapensysteem op haar thuisbasis in De Peel tekent zich ook bij de Nederlandse luchtverdediging weer herstel af. Twee grote kranen hijsen afgelopen weekend zware wapensysteemdelen op militaire voertuigen. Het is het PATRIOT wapensysteem, dat na revisie en modificatie tot 2040 weer ‘up-to-date voorbereid’ is op dreiging vanuit de lucht, zoals vliegtuigen en raketten.


Het eerste van vier Patriot-systemen keerde zaterdag terug uit de Verenigde Staten, waar het een bijzonder ingrijpende ‘levensduur verlengende behandeling’ heeft ondergaan. Na de vereiste integratie- en controletesten draagt de Defensie Materieel Organisatie dit systeem eind juli weer over aan de PATRIOT-eenheid van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) voor hun trainingen en oefeningen. In 2022 moeten alle vier de Nederlandse PATRIOT-wapensystemen het levensduur verlengend onderhoud hebben gehad en zijn gemodificeerd naar een nieuwe configuratiestandaard.

Het eerste wapensysteem is in februari 2018 vertrokken naar de Verenigde Staten en keerde afgelopen weekend terug via de haven van Antwerpen. Via een verplaatsing over de weg is het systeem nu terug op de Luitenant-generaal Bestkazerne, thuisbasis van alle Nederlandse grondgebonden luchtverdediging. De systemen zijn tot minimaal 2040 weer inzetbaar. Het PATRIOT-wapensysteem is sinds 1987 in gebruik bij de Nederlandse krijgsmacht.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)