Menu

Twitter feed Reindonk

Maakt Megelsheim ‘beste ringtone van Nederland’?

16 maart 2018

Basisschool Megelsheim uit Meerlo doet mee aan de wedstrijd Digitaal Componeren van Stichting Méér Muziek in de Klas en Samsung. De leerlingen van groep 7 hebben in de workshop Digitaal Componeren de beste ringtone van Nederland proberen te componeren.

Als ze de winnaar worden van de componeerwedstrijd, gaat het Metropole Orkest in juni de ringtone van de Meerlose leerlingen spelen in Het Concertgebouw in Amsterdam. In totaal doen 36 basisscholen uit heel Nederland mee aan de wedstrijd.

Stichting Méér Muziek in de Klas en Samsung maken zich met de workshops sterk voor innovatief onderwijs, waardoor kinderen de 21ste eeuwse vaardigheden leren. Dat zijn vaardigheden die kinderen in de toekomst nodig hebben, zoals creativiteit, digitale vaardigheden en samenwerken om het beste resultaat te bereiken. In de workshop Digitaal Componeren in de Klas komen al deze elementen samen.

Tijdens de workshop hebben de leerlingen in groepjes van drie een ringtone op een tablet gecomponeerd. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met de ringtone ‘Over the horizon’ die op Samsung smartphones staan. Aan de hand van diverse melodieën die het Metropole Orkest heeft ingespeeld, arrangeerden de leerlingen hun eigen ringtone. In een speciaal programma stelden zij op een tablet de ringtone naar eigen inzicht samen: ze kozen een melodie van het Metropole Orkest, voegden ritme-instrumenten toe, selecteerden samples en spraken of zongen de tekst ‘Over the Horizon’ in.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)