Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Maascorridor

8 augustus 2019

Het evenement vindt plaats op 21 augustus 2019

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.

Zo vindt er op woensdag 21 augustus om 13.30 uur weer een interessante excursie plaats. Deze start vanaf Maasoeverpark Café Sur Meuse, Helling 5 in Blerick (parkeren bij de Antoniuskerk, Antoniuslaan in Blerick). De excursie is gratis en duurt circa 2 uur. Denk aan stevig schoeisel. Aanmelden is niet nodig.Natuur op de oevers van de Maas was zeldzaam geworden. Allerlei ingrepen hadden de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een scheepvaartkanaal. Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas nieuwe natuur gerealiseerd. Tegelijkertijd is dit een goede manier om hoogwaterproblematiek aan te pakken. Door de rivier meer ruimte te geven kunnen de Maasoevers veranderen in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos. Deze verandering is te zien in voorbeeldgebieden zoals de Romeinenweerd. Het hele jaar door grazen er runderen maar het zijn geen kinderboerderijdieren! U kunt ze het beste van een afstandje observeren. Bijvoeren is niet gewenst omdat ze dan veel te opdringerig worden. De Maascorridorgidsen vertellen u tijdens deze wandeling meer over de Maascorridornatuur.


Foto (Galloway)  Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Fotobijschrift: Tijdens de wandeling kunnen de wandelaars vanaf afstandje oog in oog komen te staan met Gallowayrunderen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)