Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Mariafeesten Tienray

1 augustus 2019

Het evenement vindt plaats op 18 augustus 2019

Mariafeesten Tienray in kader van 175ste Geboortedag van Bernadette

Ook dit jaar vinden weer de jaarlijkse Mariafeesten plaats in Klein-Lourdes Tienray.
Vanaf donderdag 15 augustus is deze zeer oude bedevaartsplaats weer ondergedompeld in de festiviteiten.
Het programma van de feesten van dit jaar ziet er als volgt uit.
Donderdag 15 augustus 19.30 uur Rozenkransgebed bij de Lourdesgrot.
20.00 uur Plechtige Hoogmis met aansluitend lichtprocessie. Opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Hoofdcelebrant en Predikant. H.E.H. E. Smeets, deken van Venray en Vicaris Liturgie en Kerkmuziek
Zaterdag 17 augustus: 19.00 uur Bedevaartsviering met medewerking parochies Blitterswijck, Castenray, Oirlo en Wanssum.
Zondag 18 augustus: 10.30 uur Bedevaartsviering met medewerking parochie Meerlo.
Zondag 18 augustus 15.00 uur Plechtig Marialof met aansluitend Sacramentsprocessie en Ziekenzegening. Opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray. Predikant: Mgr. H. Smeets, Bisschop Roermond

175 jaar geleden werd Bernadette geboren en 140 jaar geleden kwam zij te overlijden. Reden genoeg voor Lourdes om van dit jaar een Bernadettejaar te maken. Een jaar waarin we stilstaan bij haar voorbeeld en geloof. Ook in Klein-Lourdes staan we hierbij stil. We mogen ervaren dat Bernadette kracht en liefde mag krijgen vanuit de ontmoeting met Maria. Dat mag u ook in Klein-Lourdes Tienray ervaren.

Net als Lourdes zelf mag Tienray een plaats zijn van hoop en bezinning en tegelijkertijd door de onderlinge contacten ook van warmte en vriendschap, van christelijke naastenliefde. In Tienray voel je een beetje als in Lourdes zelf. En dat zal ook tot uitdrukking gebracht worden met de vieringen, met de sacramentsprocessie en natuurlijk ook heel duidelijk met de lichtprocessie op donderdagavond. De kaarsen voor deze lichtprocessie zijn in de kerk te verkrijgen.

Daarnaast zal er dit jaar ook weer aan de sacramentsprocessie vast de ziekenzegening zijn, zoals dit gebruikelijk is in Lourdes zelf.

Dit jaar mogen we op het Hoogfeest deken E. Smeets als hoofdcelebrant ontvangen. Hij is sinds kort deken van Venray, maar daarnaast is hij ook Vicaris voor de liturgie en de kerkmuziek en via de tv-missen is hij ook een bekend persoon geworden. Maar naast dit alles is hij ook adjunct Geestelijke directeur en Teamleider pastoraal bij het Huis van de Pelgrim voor de Lourdesbedevaarten.

Op de zondag mogen we onze nieuwe bisschop Mgr. H. Smeets ontvangen, als oud deken van Venray kende hij Tienray natuurlijk al. En als oud-voorzitter van het Huis voor de Pelgrim was hij ook met de Lourdesbedevaarten verbonden. We vinden het heel fijn dat hij in zijn eerste jaar als Bisschop meteen deelneemt aan de Mariafeesten.

Lourdes is voor vele mensen een plaats waar men rust kan vinden, waar men een stukje thuis mag komen bij Maria. De verschillende vieringen en processies helpen daarbij. Zo mag het ook gelden voor het Nederlandse Lourdes. Ook hier kan men die rust vinden in de kerk, bij de grot. Is er plaats voor de intenties neer te schrijven of een kaars op te steken. Vele mensen maken dan ook door het jaar er gebruik van. Het maakt Tienray in deze tijd zeer bijzonder en de moeite waard om er naar toe te gaan.

Tijdens de Mariafeesten zullen er een aantal kleine devotionalia te koop zijn.

Graag wil Tienray iedereen uitnodigen om dit feest mee te maken.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)