Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Marijn Poels wint award in Parijs

26 november 2017

De controversiële film 'The Uncertainty Has Settled' van de Meerlose filmmaker Marijn Poels heeft dit weekend zijn derde award in de wacht gesleept als beste documentaire op het Independent Film Festival in Parijs. 


De documentaire, die begin dit jaar in première ging tijdens het filmfestival in Berlijn won eerder dit jaar een award in Los Angeles en Berlijn. De film werd volgens de jury gekozen omdat deze aanzet tot zelfstandig denken en het verhaal als krachtig breekijzer fungeert om het debat open te breken.

Poels snijdt met de documentaire de discussie over klimaatverandering en energie aan. In de film bezoekt hij vooral boeren in de Duitse deelstaat Saxen Anhalt die gebukt gaan onder Europese regelgeving. Door een falend landbouwbeleid en de miljarden subsidies voor de productie van groene stroom zijn veel boeren energieleveranciers geworden.

In januari begint Poels, die de eerste film op eigen kosten heeft gemaakt, met de opnames van de opvolger. De filmmaker plant een trilogie. Of hij hierin ook weer de controverse opzoekt wil hij nog niet zeggen. 'Het zal een film worden die weer aanzet tot zelfstandig kritisch nadenken' zegt de filmmaker.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)