Menu

Twitter feed Reindonk

Medailleregen voor Hosema

14 mei 2019

Zaterdag 11 mei turnden 17 meiden van Hosema de meerkamp finale van de Limburgse Kampioenschappen in het Zuid-Limburgse Meerssen. Ondanks de zenuwen hebben de meiden ontzettend hun best gedaan en op alle 4 de onderdelen van het dames turnen (Brug, Balk, Vloer en Sprong) nette oefeningen laten zien!

Het turnen is verdeeld in categorieën gebaseerd op geboortejaar en niveau. De beste 10 turnsters per categorie uit Limburg mochten op zaterdag strijden om de titel Limburgs Kampioen. Hosema ging naar huis met maar liefst 4 Limburgse kampioenen op de meerkamp! En er was ook nog 1 zilveren plak.

Tijdens deze finale konden de turnsters zich ook plaatsen voor de Districtsfinale van Zuid Nederland. In de Districtsfinale strijden de beste turnsters uit de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland tegen elkaar op de 4 onderdelen. 11 turnsters mogen Hosema vertegenwoordigen in de Districtsfinale die zal plaatsvinden op 25 mei en 15 juni!

Op zondag vonden in Meerssen de toestelfinales plaats. Bij de toestelfinales strijden de beste 8 turnsters per toestel in hun eigen leeftijdscategorie om de titel Limburgs Kampioen. Hiervoor hebben de turnsters zich kunnen plaatsen via de plaatsingswedstrijden eerder dit seizoen. Maar liefst 28 meiden mochten één of meerdere toestelfinales turnen. In totaal nam Hosema maar liefst 21 medailles mee naar huis: 11 Limburgse kampioenen op hun onderdeel, 4 zilveren en 6 bronzen medailles! Voor meer: zie site Hosema.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)