Menu

Twitter feed Reindonk

Meer asielzoekers naar Horst aan de Maas

De gemeenten Horst aan de Maas moet dit jaar twee keer meer statushouders huisvesten dan in 2014. Dat komt grotendeels door de sterk gestegen stroom asielzoekers uit Syrië. De toename van het aantal vluchtelingen naar Nederland heeft ook gevolgen voor Horst aan de Maas.

Wethouder Birgit op de Laak: "Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) opent op diverse plaatsen extra locaties voor de eerste opvang, de zogenaamde asielzoekerscentra. In die centra wordt gekeken of de asielzoeker in Nederland mag blijven. Is dat het geval dan worden deze mensen over de gemeenten verdeeld."

Horst aan de Maas moet het eerste half jaar ruim 30 asielzoekers huisvesten. "Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar", aldus de wethouder. "Vaak vergeten we hoe goed we het hebben dus uiteraard staan we met de woningstichting in voor huisvesting voor deze personen." Vanwege de beschikbare huizen worden asielzoekers vaker in de grotere dorpen van Horst aan de Maas geplaatst. "Uiteraard bekijken we alle mogelijkheden", zo geeft Op de Laak aan. Bij toewijzing in Horst aan de Maas worden de vrijwilligers van Stichting Vluchtelingenwerk ingeschakeld.
 


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)