Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Meer bezoekers en schoolklassen!

19 maart 2019

Het belevingscentrum Wereldpaviljoen in Steyl trekt steeds meer bezoekers en schoolklassen. Dat blijkt uit het jaarverslag 2018 dat deze week werd gepresenteerd. Het aantal bezoekers dat het Wereldpaviljoen vorig jaar bezocht is gestegen ten opzichte van de jaren daarvoor. Toen passeerden ruim 4100 bezoekers de douane van Nicaragua tegen ruim 5100 in 2018. Dat is met name te danken aan de grote belangstelling vanuit het onderwijs voor het Wereldpaviljoen.

Drie en vijftig schoolklassen (ca. 1500 kinderen) volgden het educatieve programma in het Wereldpaviljoen. De kinderfeestjes op de woensdag- en zondagmiddag zijn ook razend populair. 69 kinderen vierden in het Wereldpaviljoen met hun vriendjes en vriendinnetjes hun verjaardagsfeestje. Daarnaast registreerde het Wereldpaviljoen zo’n 2000 volwassenen en ruim 1000 kinderen die tijdens de recreatieve openingstijden San Pedro bezochten. 100 schoolkinderen maakten gebruik van het gratis kaartje dat ze krijgen na een bezoek met school.

Het bestuur van het Wereldpaviljoen verwacht dat het aantal bezoekers in 2019 nog verder zal toenemen. Dat heeft twee oorzaken. Op de eerste plaats de uitbreiding in het voorjaar met een belevingscentrum Ghana waarbij onder andere ook Virtual Reality Experience wordt ingezet. Bovendien heeft de mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum 240 schoolklassen in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray uitgenodigd om op haar kosten het Wereldpaviljoen te bezoeken. Ook uit de regio Boxmeer en Helmond melden zich steeds vaker scholen.

Het Wereldpaviljoen is een vrijwilligersorganisatie. Er zijn zo’n 80 actieve vrijwilligers voor de diverse disciplines: La Cantina, Educatie, Recreatie, PR-communicatie.marketing, Technische Dienst, Administratie en Financiën. Met het oog op de uitbreiding in 2019 worden acties gestart om meer vrijwilligers te werven.

Foto: workshop percussie, Egon Notermans (foto Zebra Venlo)


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)