Menu

Twitter feed Reindonk

Meer en grotere congressen in Limburg

11 februari 2019

Het Maastricht Convention Bureau (MCB) moet meer internationale congressen naar Limburg halen. Congressen stimuleren de regionale economie en zijn goed voor de naamsbekendheid van de provincie en de Limburgse Brightlands campussen. Vier jaar geleden waren er 14 congressen, in 2017 28. 


Wereldwijd worden jaarlijks 24.000 congressen georganiseerd. Volgens gedeputeerde Joost van den Akker (Economie en Kennisinfrastructuur) wordt de Limburgse congresmarkt onvoldoende benut. “Zeker nu de campusontwikkeling op stoom komt, is het moment aangebroken om meer en grotere congressen naar Limburg te halen.” Gedeputeerde Eric Geurts (toerisme): “Limburg is een toeristische topbestemming en de laatste jaren zien we een stijgende lijn in het aantal bezoekers en overnachtingen. Dat is ook heel belangrijk, het toerisme is een van de pijlers onder onze economie. Voor het toerisme in Limburg is de uitbreiding van het aantal congressen een hele goede ontwikkeling.”

Congrestoeristen besteden per dag twee keer zoveel als een gemiddelde vakantieganger. Door de 28 internationale congressen in 2017 werden alleen al 147.000 overnachtingen geboekt. Al met al leverden deze congressen € 38 miljoen op en 500 arbeidsplaatsen. De bedoeling is dat de grote congressen in het MECC plaatsvinden, kleinere op diverse locaties verspreid over de provincie waaronder de Brightlands campussen.
Bron: WijLimburg


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)