Menu

Twitter feed Reindonk

Meerlo krijgt nieuwe huurwoningen

9 maart 2018

In Horst aan de Maas worden op meerdere locaties levensloopbestendige huurwoningen gebouwd door particulieren. Vrijdag ondertekende wethouder Bob Vostermans van wonen en Rob Claassen van bouwbedrijf Claassen Bouw & Vastgoed BV een intentie-overeenkomst hiervoor.

In Meerlo gaat Huren in de Dorpen, onderdeel van Claassen Bouw & Vastgoed, acht huurwoningen, vijf starters koopwoningen en vier levensloopbestendige koopwoningen bouwen in het plan Burgveld Zuid.

Het gaat hier onder andere om gestapelde rijwoningen die het uiterlijk hebben van een standaard rijwoning. De indeling is zo gemaakt dat het een bovenwoningen (appartement) en een benedenwoning (levensloopbestendig) betreft. Vostermans: “We zijn blij met de nieuwe initiatieven van marktpartijen voor levensloopbestendige (huur)-woningen in de kernen. We blijven zoeken naar de mogelijkheden waarbij we rekening blijven houden met de behoefte in een dorp.”

Vorige week werd ook al een contract met de familie Cox-Vullings voor de bouw van vier levensloopbestendige huurwoningen in De Afhang ondertekend.

Het aantal huishoudens in de gemeente blijft nog groeien tot 2032. Om te voorzien in de behoefte van huurwoningen wordt gezocht naar innovatieve oplossingen met de woningcorporaties. Daarnaast zijn er ook particuliere initiatieven om in de behoefte naar huurwoningen te voorzien.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)