Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Meerlo


Filteren op datum:
        

Familie Mooren wint IQuizut 2017

Gepubliceerd op: 20-03-2017 10:30

Na een spannende finale-opdracht is de familie Mooren uit Meerlo uitgeroepen tot de winnaars van de tweede IQuizut-dorpsquiz van Meerlo. De familie Mooren sleepte 1025 punten in de wacht.

Op de tweede plaats eindigde de vriendengroep 't Letste Kletstke met 1002 punten.

De Meerlose dorpsquiz werd zaterdag 11 maart gehouden: 36 teams en hun 'hulptroepen' deden mee aan de quiz, waarbij ze typische dorpsvragen alsook algemene kennisvragen moesten beantwoorden. 

Lees verder

Volleybalsters uit Broekhuizenvorst en Meerlo pakken titel

Gepubliceerd op: 19-03-2017 20:08

Volleybalsters Stephanie van Dijck uit Broekhuizenvorst en Emma Jenneskens uit Meerlo zijn er met hun club Peelpush in geslaagd de nationale titel te veroveren bij de jeugd.

Het landskampioenschap voor A-jeugd werd zaterdag afgewerkt in Omnisport Apeldoorn. De beste 64 jeugdteams van ons land streden daar om de prijzen.

In de eerste wedstrijd in de poulefase werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Voltena. Daarna won Peelpush van VC Zwolle en Devoko. In de kruisfinale was Peelpush met 2-0 te sterk voor Rivo Rijssen.

In de finale werd Voltena uit het Westbrabantse Werkendam met 2-1 geklopt. De eerste set ging naar Voltena. Set twee en drie waren voor Peelpush: 25-21 en 15-5.

De 18-jarige Stephanie van Dijck is bezig aan haar tweede seizoen bij het belofteteam van eredivisionist Peelpush uit Meijel. De 1.81 meter lange spelverdeelster speelde daarvoor bij Set Up in Meerlo. De 17-jarige Emma Jenneskens speelt voor het eerste jaar bij Peelpush. Ook zij komt van Set Up.
 
foto: Peelpush
Lees verder

Extra vertoningen klimaatfilm Marijn Poels

Gepubliceerd op: 17-03-2017 16:18

De documentaire The Uncertainty Has Settled van Marijn Poels wordt de komende tijd nog minstens twee keer in Limburg vertoond. Gezien de grote belangstelling wordt de film geprolongeerd in De Nieuwe Scene in Venlo op 1 april. Op 23 april draait hij nog in Filmhuis de Domeinen Sittard.

In The Uncertainty Has Settled stelt de regisseur uit Meerlo klimaatverandering en de huidige energiepolitiek ter discussie. De film won op festivals in Berlijn en Los Angeles de prijs voor beste documentaire.

Drie eerdere filmvertoningen in Venlo waren in korte tijd uitverkocht. Daarom staat hij op zaterdag 1 april om 17.00 uur weer op het programma.

De film doet veel discussie stof opwaaien. Poels is buiten de bioscoop ook benaderd door Nederlandse, Belgische en zelfs duitse universiteiten om met zijn documentaire een bijdrage te leveren aan een discussieavond over landbouw, klimaat en energie.

Marijn Poels is blij met al die reacties: “Uiteindelijk doe je het ervoor dat veel mensen de film zien en dat er over gediscussieerd wordt. Niet alleen in Nederland ook via social media krijg ik veel reacties uit het buitenland. Het onderwerp, boeren die verworden tot energie-boeren door het klimaatbeleid, blijkt een actueel onderwerp te zijn”.
Lees verder

Meerlose familie bij opening dovenschool Gambia

Gepubliceerd op: 14-03-2017 08:20

SOS Meerlo-Wanssum heeft drie jaar actie gevoerd voor de bouw van een school voor dove kinderen in Jiboro in Gambia. Dat project is ingediend door Leo en Anita Goumans-Coenders en hun vier zonen toen zij tijdens hun 25 jarige huwelijksreis in het dorp kwamen.

Van begin af aan heeft de familie alles gedaan om het geld, het meubilair en zelfs een autobus bij elkaar te sprokkelen. De vrijwilligers van SOS-Meerlo Wanssum hebben zich sinds 2013 mede ingezet om de school voor dove kinderen te realiseren.
Lees verder

Volle winst voor Set Up DS 1

Gepubliceerd op: 07-03-2017 11:00

Zaterdag 4 maart speelde Set Up DS 1 uit tegen Skunk/VHC Schijndel DS 1. De volleybaldames uit Meerlo wonnen de wedstrijd overtuigend met een eindstand van 0-4.
Lees verder

Meer Meerlo

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)