Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Melderslose boer met Nuffield-beurs naar buitenland

3 december 2017

Zes Nederlanders uit de agrarische sector zijn geselecteerd voor een Nuffield Farming scholarship 2018. Onder hen Edwin Michiels uit Melderslo.

De Nuffield Farming scholarship wordt wereldwijd uitgereikt aan circa zeventig boeren die het in zich hebben om toonaangevend in hun sector te worden. Het gaat om personen die op dit moment al hun nek uitsteken en bijzondere prestaties verrichten op of rondom hun bedrijf.

Edwin Michiels runt samen met zijn vrouw Elly een gemengd bedrijf waarbij een varkenshouderij gecombineerd wordt met akkerbouw en bollenteelt. Gedurende zijn Scholarship wil Michiels onderzoeken of er betere manieren zijn om de mineralen kringlopen tussen dierhouderij en akker- en tuinbouw te sluiten.

De komende anderhalf jaar verblijft Michiels minstens zes weken in het buitenland om zich te verdiepen in zijn onderwerp. In maart 2018 gaat hij met de vijf andere geselecteerden naar de Contemporary Scholars Conference, een conferentie die deze keer in Nederland plaats vindt. Dit is de officiële aftrap van hun scholarship.

Naast hun eigen bezoeken aan het buitenland laten de zes geselecteerden op hun beurt aan buitenlandse boeren de ins en outs van de Nederlandse landbouw zien.

Een opvallende keuze van het Nuffield selectiecomité is om Yvon Jaspers een scholarship toe te kennen. Zij is geen agrariër, maar vooral bekend als presentator en programmamaker van het tv-programma 'Boer zoekt Vrouw'. Jaspers verbaast zich over hoe weinig kennis de gemiddelde burger heeft over waar hun voedsel vandaan komt gaat en hoe het gemaakt wordt. Ze gaat tijdens haar Nuffield scholarship op zoek naar internationale collega’s en pioniers die het gelukt is hun agrarisch verhaal aan de man te brengen.

De kandidaten ontvangen een bedrag van 7.500 euro. Dit betreft een onkostenvergoeding voor de te maken kosten van de conferentie, vliegtickets, hotels en dergelijke. Het doel van een Nuffield scholarship is om mensen te ontwikkelen tot personen die zich onderscheiden in de landbouw. Ooit opgestart door de Engelse Lord Nuffield bestaat het Nuffield netwerk nu uit ruim 1.800 boeren over de hele wereld.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)