Menu

Twitter feed Reindonk

Meterik


Filteren op datum:
        

Basisschool Onder de Wieken

Gepubliceerd op: 13-09-2018 09:00

Met ingang van dit nieuwe schooljaar opende basisschool Onder de Wieken haar schooldeuren in het duurzaam verbouwde klooster in Meterik.

Een werkgroep, bestaande uit de school, ouders, omwonenden, de dorpsraad, een tweetal externe adviseurs en de gemeente, is eind vorig jaar begonnen met het ontwerpen van de buitenruimte. De kinderen van de school hebben zelf meegedacht over het ontwerp. Na nog enkele werkzaamheden in de buitenruimte wordt de school 10 oktober a.s. officieel geopend.

Op 12 april 2018 is de aftrap van de campagne Waterklaar op het schoolplein in Meterik gegeven. Met het afkoppelen van hemelwater van de duurzame school is in het ontwerp rekening gehouden en er zijn extra voorzieningen getroffen om het hemelwater in het gebied te houden.

Binnen de Groenagenda Horst aan de Maas zijn we bezig om het hemelwater zoveel mogelijk in het gebied te houden. Om het afkoppelen van hemelwater in de buitenruimte rondom de school te realiseren, heeft de gemeente een subsidie afgegeven.

Heeft u een leuk project en u bent benieuwd of dit in aanmerking komt voor subsidie? Kijkt u dan op subsidie afkoppelen hemelwater.
Lees verder

Horster dj komt met dansplaat

Gepubliceerd op: 28-06-2018 11:47

De Horster dj en producer Ron van den Beuken lanceert samen met het samenwerkingsproject Dancin Saull een nieuwe dansplaat, genaamd House of the King.
Lees verder

Molen Meterik maakt kans op Gouden Pit

Gepubliceerd op: 23-05-2018 09:00

Begin van dit jaar won de Meterikse molen met het project ‘Bakhuuske, van grond tot mond’ de prijs voor beste Limburgse buurtproject. Nu maakt het project in Meterik kans op de landelijke Kern met Pit-prijs: de Gouden Pit.
Lees verder

14 bekeuringen bij controle bedrijf Meterik

Gepubliceerd op: 17-05-2018 23:23

Bij een controle donderdagochtend bij een agrarisch bedrijf in Meterik zijn veertien personeelsleden bekeurd omdat ze geen geldig identiteitsbewijs konden tonen.

Bij de gezamenlijke controle waren medewerkers van Koninklijke Marechaussee, Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel, Inspectie Sociale Zaken Werkgelegenheid, wijkagenten van het basisteam Horst - Peel & Maas en twee Poolse politieagenten betrokken.

De champignonkweker verleende medewerking aan de controle onder het personeel. Deze controle was gericht op mogelijk valse identiteitsdocumenten. Er werden geen valse documenten aangetroffen. Tevens bleken de werk- huis- en leefomstandigheden in orde te zijn. Veertien personen konden niet direct een geldig identiteitsbewijs konden tonen waarop ze zijn bekeurd.
Bij nadere controle bleken ze wel over de juiste identiteitspapieren te beschikken.
Lees verder

Opening uitbreiding Eendracht Maak Macht

Gepubliceerd op: 08-05-2018 11:56

De uitbreiding van de molen in Meterik is klaar! De wieken van de molen draaien al langer dan een eeuw. De molen moet een plek worden waar dorpelingen, toeristen en andere belangstellenden samenkomen. Een plek waar bezoekers het gehele proces van korrel tot brood kunnen aanschouwen.

Twee jaar is een groep vrijwilligers iedere week druk in de weer geweest met de bouw van ’t Bakhuuske, de naastgelegen halfopen kapschuur en het aanleggen van gewasveldjes en de omgeving rondom de molen. Tijdens het openingsweekend op zaterdag 12 mei en zondag 13 mei wordt de uitbreiding van de molen gevierd. Na de officiële opening door de wethouder Paul Driessen op zaterdag 12 mei om 13.00 uur wordt de nieuwe houtoven in gebruik genomen.

Er is een feestprogramma voor jong en oud. De molen is op zaterdag 12 mei van 11.00 tot 17.00 uur geopend en zondag 13 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom!
Lees verder

Meer Meterik

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)