Menu

Twitter feed Reindonk

  • Roy Bouten voorgedragen als wethouder Horst aan de Maas bit.ly/2HCheRe

Meterik


Filteren op datum:
        

Speciaal stemburo voor Poolse inwoners Horst aan de Maas

Gepubliceerd op: 24-05-2019 18:00

Op zondag 26 mei is er in MFC de Meulewiek een stembureau voor Poolse inwoners. Tussen 7.00 en 21.00 uur kunnen zij daar hun stem uitbrengen op een Poolse kandidaat voor het Europees Parlement. Naast de Poolse ambassade is dit de enige plek in Nederland waar Poolse staatsburgers kunnen stemmen. Ook Poolse inwoners buiten de gemeente Horst aan de Maas kunnen in Meterik terecht.

De Poolse Ambassade benaderde de gemeente Horst aan de Maas, om hier een stembureau te openen. Burgemeester Ryan Palmen begrijpt dat: “In Meterik, in heel Horst aan de Maas én in onze regio wonen veel Poolse arbeidsmigranten. Meterik is dus een mooie centrale plek. We heten kiezers van harte welkom om hier hun stem uit te brengen.”

Poolse staatsburgers in Nederland konden kiezen of ze op 23 mei op een Nederlandse kandidaat stemmen, of op 26 mei voor een Poolse kandidaat. Om op 26 mei te kunnen stemmen, moesten ze zich laten registreren bij de Poolse autoriteiten. 700 mensen hebben zich laten registreren.

Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen. Op de St. Jansstraat geldt tussen de Donkstraat en de Speulhofsbaan éénrichtingsverkeer. Het verkeer richting Horst wordt omgeleid via een korte omleidingsroute. Stemmers kunnen parkeren rond de gymzaal en rond de kerk. Bij grote drukte wordt het verkeer doorgeleid naar een parkeerterrein langs de Crommentuijnstraat.
Lees verder

Horster dj komt met dansplaat

Gepubliceerd op: 28-06-2018 11:47

De Horster dj en producer Ron van den Beuken lanceert samen met het samenwerkingsproject Dancin Saull een nieuwe dansplaat, genaamd House of the King.
Lees verder

Molen Meterik maakt kans op Gouden Pit

Gepubliceerd op: 23-05-2018 09:00

Begin van dit jaar won de Meterikse molen met het project ‘Bakhuuske, van grond tot mond’ de prijs voor beste Limburgse buurtproject. Nu maakt het project in Meterik kans op de landelijke Kern met Pit-prijs: de Gouden Pit.
Lees verder

14 bekeuringen bij controle bedrijf Meterik

Gepubliceerd op: 17-05-2018 23:23

Bij een controle donderdagochtend bij een agrarisch bedrijf in Meterik zijn veertien personeelsleden bekeurd omdat ze geen geldig identiteitsbewijs konden tonen.

Bij de gezamenlijke controle waren medewerkers van Koninklijke Marechaussee, Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel, Inspectie Sociale Zaken Werkgelegenheid, wijkagenten van het basisteam Horst - Peel & Maas en twee Poolse politieagenten betrokken.

De champignonkweker verleende medewerking aan de controle onder het personeel. Deze controle was gericht op mogelijk valse identiteitsdocumenten. Er werden geen valse documenten aangetroffen. Tevens bleken de werk- huis- en leefomstandigheden in orde te zijn. Veertien personen konden niet direct een geldig identiteitsbewijs konden tonen waarop ze zijn bekeurd.
Bij nadere controle bleken ze wel over de juiste identiteitspapieren te beschikken.
Lees verder

Prijs voor Concordia op Fanfare Kampioenschappen

Gepubliceerd op: 16-04-2018 15:45

Muziekvereniging Concordia Meterik heeft de tweede prijs gepakt bij de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten.
Lees verder

Meer Meterik

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)