Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 13°. Overdag is het zonnig en droog. Er staat een matig briesje uit het N.O. De aangevoerde lucht is e… twitter.com/i/web/status/1…

Mode door de eeuwen heen

6 juni 2019

Het evenement vindt plaats op 16 juni 2019

In het kader van de viering van 800 jaar Horst aan de Maas wordt 16 juni op het terrein van openluchtmuseum de Locht een grote historische modeshow gehouden.

Stichting Balletschool Horst, toneelvereniging Poespas en Openluchtmuseum de Locht tekenen gezamenlijk voor de organisatie.

Tijdens twee opeenvolgende shows wordt mode getoond uit 5 tijdperken van de afgelopen 800 jaar: van de Middeleeuwen, via Renaissance, Barok en Romantische tijd tot in onze moderne tijd. Van middeleeuwse kleding van adel en boeren, rijke luis kleding uit de tijd van Rembrandt en de gouden eeuw, via kleding uit de tijd van de industriële revolutie, de haute couture rond het fin de siècle en de eeuwwisseling van 1900 tot de modernere kleding uit de jaren ’30 en de flowerpowerperiode inclusief haarband en ban-de-bomtekens in de 60-er jaren van de vorige eeuw. Dit laatste tijdperk wordt geheel gedanst en eindigt met een grande finale van alle modellen.

Bijzonder en museaal verantwoord is dat de Romantische tijd wordt uitgebeeld door een trouwstoet die wordt verzorgd met originele historische kleding. De uitvoering ligt in handen van conservator Amalia van de Lisdonk en de vrijwilligers van Openluchtmuseum de Locht. Alle ontwikkelingen passeren de revue tijdens de historische optocht over het terrein van De Locht. Elke periode wordt begeleid door bijpassende muziek en dans. Het publiek neemt plaats in een speciaal amfitheater, ontworpen en gebouwd door leerlingen van de opleiding Bouwmensen in Horst.

Behalve de modeshow worden tot het eind van dit jaar in Horst aan de Maas op onverwachte plaatsen ook poppen geplaatst in historische kleding.

Historische modeshow / 800 jaar

zondag 16 juni

Openluchtmuseum de Locht

Aanvang 13:30 en 15:00 uur. Duur 45 minuten.

Het aantal plaatsen is beperkt. Aan de kassa worden toegangsbandjes verstrekt. Maximaal 400 bezoekers per show.Breng uw museumjaarkaart mee!


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)