Menu

Twitter feed Reindonk

Molen Meterik maakt kans op Gouden Pit

23 mei 2018

Begin van dit jaar won de Meterikse molen met het project ‘Bakhuuske, van grond tot mond’ de prijs voor beste Limburgse buurtproject. Nu maakt het project in Meterik kans op de landelijke Kern met Pit-prijs: de Gouden Pit.

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. In Meterik wil de projectgroep met het project ‘Bakhuuske, van grond tot mond’ de dorpsactiviteiten rondom de historische molen vergroten. De molen is een ontmoetingsplek waar dorpelingen, toeristen en andere belangstellenden samenkomen. Een plek waar bezoekers het gehele proces van korrel tot brood kunnen aanschouwen. Het graan van de gewasveldjes wordt gemalen in de korenmolen en het meel wordt gebruikt voor het bakken van brood in de bakoven van ’t Bakhuuske, ook wel de dorpsoven van Meterik genoemd.

Tijdens de landelijke finale op 9 juni – met de winnaars van de elf andere provincies – wordt er gestreden voor de ‘Gouden Pit’ en een geldbedrag van 3.000 euro. Deze landelijke titel wordt voor 50% door de vakjury bepaald en voor 50% door online stemmen. De erkenning en het geld zijn zeer welkom voor het vergroten van de dorpsactiviteiten rondom de historische molen in Meterik. Stemmen is mogelijk via www.kernmetpit.nl.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)