Menu

Twitter feed Reindonk

  • Jörgen Raymann en Erik van Muiswinkel in ’t Gasthoes in Horst bit.ly/2qkioET

Molendag in Lottum en Merselo

13 mei 2017

Dit weekend zetten ruim negenhonderd molenaars in Nederland hun deuren open voor publiek en zijn er extra activiteiten op en rond de molens. Ook de Houthuizermolen in Lottum doet zondag mee.

Het thema van de 45ste editie van de nationale molendagen is ‘Kom in de molen’.

De molen in Lottum is open van 11.00 tot 17.00 uur. Er zijn deze dag meelproducten als speltbrood, molenbrood en molenkoeken verkrijgbaar. Bezoekers mogen gratis pizza’s proeven die gemaakt zijn met meel dat gemalen wordt in de molen.

Voor molen Nooit Gedacht in Merselo is het een extra feestelijke dag. Het is dit jaar honderdvijftig jaar geleden dat deze molen werd gebouwd.

Hoogtepunt van het jubileumjaar van de Nooit Gedacht is een draai-marathon. De vier molenaars gaan eind deze maand de molen honderdvijftig uur draaiend houden. De vang (de rem van de molen) wordt dinsdag 30 mei om 09.00 uur gelicht door Kees van Rooij, voorzitter van Molenstichting Limburg. Op maandag 5 juni legt de burgemeester van Venray Hans Gillissen de vang er weer op. Tijdens deze marathon is de molen dag en nacht geopend en worden er rondleidingen gegeven.

foto: stichting de Houthuizer Molen


© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)