Menu

Twitter feed Reindonk

Monte Corona zet prestigieus stukje neer

20 november 2015

Bekende dancesongs, die in een nieuw jasje worden gestoken. Dat is wat Fanfare Monte Corona uit Kronenberg en Evertsoord neerzet tijdens 'Friends For Music' in De Maaspoort in Venlo vanavond.

Dit jaar speelt Monte Corona Acoustic Dance Music. Voorzitter Henk Sturme van de 65 actieve leden tellende fanfare uit Kronenberg en Evertsoord vroeg Pieter-Nic van den Beuken vorig jaar iets origineels te bedenken voor het evenement Friends for Music, de jaarlijkse avond waarop Monte Corona speelt met regionaal talent. Dat is bijzonder goed gelukt", zo geeft Sturme aan. 

Van den Beuken werd via zijn cultureel projectbureau Witgoed en van Bontewas ongeveer tegelijk met het verzoek van Sturme benaderd door Extrema Outdoor. Had hij nog creatieve idee'tjes voor het dancefestival dat jaarlijks bij Eindhoven wordt gehouden? Een uitdaging voor iemand die niet thuis is in de dancemuziek. Hierdoor werden Monte Corona en het festival bij elkaar gebracht. 

"Bijzonder en ontzettend leerzaam", aldus Sturme. Als belangrijkste insteek voor Monte Corona zich op deze manier te presenteren is volgens de voorzitter om nieuwelingen te laten zien dat fanfare ècht hip is.

Vanavond in theater De Maaspoort in Venlo geeft Monte Corona voorlopig het laatste optreden waarbij het akoestische danceklassiekers ten gehore brengt. Sturme belooft onder meer een cross-over met de elektronische muziek van dj Ron van den Beuken.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)