Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 13°. Overdag zonnige perioden en stapelwolken. Tegen de avond vanuit het Z.W. enkele regen- of onweersbuien. Max. 26°. Wind: O 2-3

Motorcoureur Koen Zeelen mikt op snellere tijd

12 mei 2017

Koen Zeelen begint dit weekend aan het nieuwe seizoen. De motorcoureur komt nu nog uit in het IDM, het internationale Duitse kampioenschap, maar wil volgend jaar de overstap maken naar het Europees Kampioenschap.

Dat zegt de 23-jarige Venlonaar deze week in een interview bij Omroep Venlo.

Zeelen groeide op in Grubbenvorst en was in 2012 nog genomineerd als sporttalent bij het Sportgala van Horst aan de Maas.

Dit weekend rijdt Zeelen de eerste race van het seizoen op de Nürburgring. Vorig jaar eindigde hij als zevende in de strijd om de titel. Dit jaar hoopt de coureur zijn persoonlijke rijtijden te verbeteren, maar voorziet hij ook meer concurrentie. Toch is het Zeelen er niet per se om te doen om die zevende plek te evenaren of te verbeteren.

 
“Mede gezien het deelnemersveld gaat het vooral om de afstand of tijd die ik moet toegeven op de winnaar. Het gat moet zo klein mogelijk worden. Als ik kan kiezen tussen eindigen op veertig seconden op de zevende plaats of tiende worden op vijftien seconden, dan kies ik voor dat laatste”, zegt Zeelen tegen Omroep Venlo.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)