Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Mushroom Valley wordt verder uitgewerkt

Een platform voor de champignonsector in Horst aan de Maas moet leiden tot meer productinnovaties en betere profilering van de regio als één van de belangrijkste productiecentra ter wereld.

Onder ondernemers in de sector bestaat behoefte aan een dergelijke krachtenbundeling. Dit jaar wordt het plan onder de werktitel Mushroom Valley verder uitgewerkt door Horst aan de Maas en agrarisch marketingbureau Drops uit Panningen. Dit meldt 1Limburg. Horst aan de Maas is met circa 150.000 vierkante meter aan teeltoppervlakte voor champignons het grootste productiegebied in Nederland. Aan het begin van deze eeuw vertrokken hier echter verschillende onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Dit werd mede veroorzaakt door de daling van het aantal champignonbedrijven door de prijsconcurrentie met Polen.

Het is de bedoeling dat een nieuw platform als Mushroom Valley de regio opnieuw als centrum van techniek en kennis van de champignonsector voor het voetlicht brengt.
Volgens wethouder Paul Driessen van Horst aan de Maas zou aan de champignon gelieerd onderzoek en onderwijs ondergebracht kunnen worden bij de Greenport-campus in Venlo.

Deze zomer wordt duidelijk of Mushroom Valley daadwerkelijk wordt opgericht.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)