Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Nationale Boomfeestdag

14 maart 2019

Op woensdag 13 maart heeft in Grubbenvorst de viering van de Nationale Boomfeestdag plaatsgevonden. Op deze feestdag werden op diverse plaatsen in Grubbenvorst honingbomen geplant die beschikbaar gesteld zijn door de Rabobank, de Lidl en de gemeente. Kinderen van de basisscholen De Kameleon en De Samensprong hebben samen de schouders eronder gezet en gezorgd dat Grubbenvorst groener wordt en aantrekkelijk voor bijen en gezond voor inwoners. Naast Grubbenvorst worden er dit jaar ook in andere kernen bomen geplant. Naast het planten van de bomen zaaiden de kinderen ook bloemenmengsels bij de bomen om zo de biodiversiteit te vergroten. De leefomgeving van insecten en bijen staat voortdurend onder druk.

2019 is een speciaal jaar voor ons, omdat dit jaar Horst aan de Maas de Europese duurzaamheidsprijs ‘European Green Leaf Award’ uit mag dragen. Ter ere van deze prijs heeft wethouder Thijs Kuipers (Duurzaamheid) op dinsdag 12 maart samen met een groep kinderen de European Green Leaf boom geplant in Kasteelpark Ter Horst. Op deze manier blijft er ook de komende jaren een tastbare herinnering aan het European Green Leaf jaar.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)