Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Nieuw evenement voor carnaval!

5 juli 2019

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen,'As ich mer danse kin'. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samen-werkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Er zijn heel veel dansgroepen in Limburg die tijdens carnaval optreden op tal van plaatselijke zittingen en evenementen. Er wordt veel tijd gestoken in de choreografie, presentatie en uitdossing en er wordt maandenlang geoefend voor soms maar een handjevol optredens. Het is een droom van heel veel dansgroepen en -groepjes om ooit een keer op een van de grote vastelaovesevenementen in Limburg te mogen dansen.

De nieuwe zaal van het Maastrichtse poppodium Muziekgieterij is een prachtig decor voor de finale van het evenement die live op L1 TV wordt uitgezonden.

Dansgroepen kunnen zich opgeven door een filmpje in te sturen. Een deskundige jury bepaalt welke groepen uitgenodigd worden voor een finaleplek. Daarbij wordt natuurlijk gelet op choreografie, uitdossing, spontaniteit, inleving en enthousiasme. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de werking van de act op ‘beeld’. Komt het gebodene ook over op TV? Is er interactie met de camera en met de artiest? Een belangrijke factor is ook het carnavals-gehalte van de act.

In de finale zullen de groepen zich niet alleen met een eigen dans presenteren, maar ze zullen ook gekoppeld worden aan een bekende Limburgse vastelaovesartiest. Tweede onderdeel in de wedstrijd is dan ook een optreden samen met een Limburgse zanger of zangeres. Klap op de vuurpijl in de finale is een battle waarin het improvisatievermogen van de groepen op de proef wordt gesteld.

Hoofdprijs is een optreden op de11devande11de in Maastricht én meedansen met een aantal artiesten tijdens de opening van de Limburgse vastelaovend op datzelfde carnavals-evenement. Verder mogen de kijkers meestemmen via sms voor de speciale publieksprijs van As ich mer danse kin: een optreden op de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting op vastelaoves-zaterdag 22 februari 2020 in Venlo.

De finale van As ich mer danse kin vindt plaats op zaterdagavond 28 september in de Muziekgieterij in Maastricht en is live te volgen op L1 TV. Meer info en inschrijven via https://www.sjengkraftkompenei.nl/ en via https://l1.nl/dans. Inschrijven kan tot 12 augustus. De finalisten worden op 19 augustus bekend gemaakt.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)