Menu

Twitter feed Reindonk

Nieuw: Omroep Horst aan de Maas!

11 oktober 2018

Met ingang van 1 april 2019 komt er een Omroep Horst aan de Maas en verdwijnt de oude Omroep Reindonk. Om dat mogelijk te maken schuiven Omroep Reindonk en Omroep Venlo per 1 januari 2019 de organisaties in elkaar en hebben ze het voornemen met ingang van 1 januari 2020 te fuseren tot één omroeporganisatie met twee uitzendstraten: één voor Venlo en één voor Horst aan de Maas.
Dat is het voorstel van Omroep Reindonk en Omroep Venlo aan de gemeente Horst aan de Maas, neergelegd in een bedrijfsplan.Omroep Reindonk, die in 2013 een nieuwe start maakte, zit in zwaar weer. De omroep is hierdoor niet bij machte om invulling te geven aan een Lokaal Toereikend Media Aanbod zoals dat in de Mediawet staat gedefinieerd en kiest derhalve voor een geprofessionaliseerde omroep , die de journalistieke rol pakt die zo wezenlijk wordt geacht voor de democratie zoals we die in Nederland koesteren.
Naar buiten toe blijven er twee omroepen: Omroep Venlo en de nieuwe Omroep Horst aan de Maas. Omroep Horst aan de Maas krijgt een eigen programmering, eigen platforms/zenders (TV, internet, social media) en brengt het nieuws en de cultuur van de gemeente Horst aan de Maas en zijn 16 kernen. De omroep heeft een eigen, herkenbare, zichtbare en toegankelijke locatie in Horst. Vanaf 2020 is dat het nieuwe Gasthoes.
Kerntaak is het brengen van nieuws en de achtergronden van het nieuws op alle media.
Om deze plannen te kunnen realiseren is verhoging van de overheidsbekostiging naar hetzelfde niveau als dat van Omroep Venlo noodzakelijk: een bedrag van € 2,55 per inwoner per jaar
Het bedrijfsplan is samen met een verzoek om subsidie ingediend bij de gemeente.
Bij een nieuwe omroep hoort een nieuwe naam. Niet langer Reindonk, maar Omroep Horst aan de Maas. Een naam die het werkterrein van de nieuwe omroep precies aangeeft.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)