Menu

Twitter feed Reindonk

Nieuwe bestemming Koetshuus Broekhuizenvorst

1 december 2018

Medio dit jaar heeft de gemeente Horst aan de Maas het Koetshuus in Broekhuizenvorst te koop gezet. De wens was om een koper te vinden die een kwalitatieve en onderscheidende invulling voor het Koetshuus heeft en die zorgt voor een goede ruimtelijke inpassing op de locatie en past bij het dorp. Bij de inschrijving was het ingediende plan leidend. Twee inschrijvers hebben gereageerd.

De gemeente heeft besloten om het Koetshuus te gunnen aan de inschrijver die voldoet aan de wens van het college: onderscheidend en uniek. De beoogde koper wil van het Koetshuus een educatieve en culturele plek maken waar dorpsbewoners en voorbijgangers in de zomermaanden kunnen genieten van een drankje op het terras in combinatie met muziek en kunst.

In de wintermaanden staat facilitering van cultuur in de ruimste zin van het woord centraal. Workshops, cursussen en creatieve verrassingen zijn onderdeel van het concept. Daarnaast zal, waar mogelijk, samenwerking zijn met lopende initiatieven in Broekhuizen en Broekhuizenvorst.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)