Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 13°. Overdag is het zonnig en droog. Er staat een matig briesje uit het N.O. De aangevoerde lucht is e… twitter.com/i/web/status/1…

Nieuwe bibliotheekvisie HadM

30 mei 2019

Leren, lezen en informeren. Dat zijn de kerntaken van de bibliotheek van de toekomst, aldus het College van B&W. Er is veel aandacht voor kinderen en laaggeletterden. De bibliotheekvestiging in ’t Gasthoês is de uitvalsbasis. Vanuit die plek organiseert, faciliteert en ondersteunt de bibliotheek activiteiten in alle scholen en kernen in de gemeente. Dit staat verwoord in de Bibliotheekvisie 2025.

De bibliotheek verhuist in 2020 naar ’t Gasthoes. De open structuur van het gebouw en de mix van functies zorgen de hele dag voor reuring in het gebouw. De openingstijden van de bibliotheek sluiten daar op aan. ’t Gasthoês is de uitvalsbasis voor de bibliotheek, door aan te sluiten bij lokale initiatieven, tradities en activiteiten houdt de bibliotheek verbinding met inwoners in de héle gemeente.

De bibliotheek speelt een belangrijke rol bij leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid van kinderen en jongeren. Er is samenwerking met scholen, kinderopvangorganisaties, ouders en kinderen zelf. Daarnaast ondersteunt de bibliotheek mensen bij het leren en in de praktijk gebruiken van de Nederlandse taal. Er is aandacht voor zowel mensen met een Nederlandse achtergrond als arbeidsmigranten en statushouders. Tenslotte is er een aansprekend programma om mensen wegwijs te maken in de wereld van digitale informatie. Hier liggen veel kansen in samenwerking met bijvoorbeeld de lokale omroep, lokale filmmakers en/of culturele organisaties en initiatieven.

De bibliotheekvisie kwam tot stand met input van inwoners, BiblioNu en andere bibliotheekorganisaties in de regio, de gemeente Venray, scholen en de gemeenteraad. Op 18 juni beslist de gemeenteraad over de visie.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)