Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Nieuwe documentaire Marijn Poels

31 oktober 2018

Marijn Poels liet zich voor zijn nieuwste documentaire PARADOGMA inspireren door de consequenties die hij ervoer na het uitbrengen van The Uncertainty Has Settled. De documentairemaker uit Swolgen werkte een jaar lang aan de opvolger van zijn controversiële klimaat en energie film.

In The Uncertainty Has Settled stelt hij kritische vragen over de klimaatwetenschap en het energiebeleid zonder daaraan zijn mening te koppelen. Hij werd hiervoor zowel geprezen als verkettert. Wie zich kritisch uitspreekt of slechts vragen stelt over bepaalde vraagstukken wordt al snel weggezet als verdacht of gevaarlijk. Poels gaat in PARADOGMA op zoek naar antwoorden achter dit fenomeen dat het debat lijkt te verstikken en het volk te verdelen in links, rechts, goed of slecht.

Hoe vrij en liberaal is het westen eigenlijk en moeten we andere perspectieven negeren of juist omarmen? Een kritische en persoonlijke reis langs oeroude tribale conflicten in een nieuwe tijd waarin wereldbeelden met elkaar botsen, en het vrije woord steeds verder onder druk lijkt te staan.

PARADOGMA is het tweede deel in een geplande trilogie. De film wordt op 16 november, 19.00 uur vertoond in Filmtheater de Nieuwe Scene in Venlo. Poels is hierbij aanwezig.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)