Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Nieuwe fase in project HadM Onderdak

Overal om ons heen vinden er ontwikkelingen plaats die van invloed zijn op de leefbaarheid van dorpen. Vaak betekent dit dat inwoners de koppen bij elkaar moeten steken om hun voorzieningen ook voor de toekomst overeind te kunnen houden. In Horst aan de Maas zijn alle 16 dorpen hier al een jaar mee bezig. De dorpsplannen zijn bijna afgerond of al aangeboden aan de gemeente.

Om zo goed mogelijk aan te sluiten op bestaande behoeftes en nieuwe initiatieven van inwoners, pakt de gemeente Horst aan de Maas deze uitdaging gezamenlijk op. Gemeente en dorpen werken intensief samen aan kwalitatieve en betaalbare accommodaties. Elk dorp heeft gekozen voor een eigen aanpak om een gezamenlijke visie op haar voorzieningen te ontwikkelen. 

Er zijn de afgelopen periode veel enquêtes en informatiebijeenkomsten georganiseerd. Dankzij de inzet en betrokkenheid van veel vrijwilligers is iedereen een heel eind op weg. Een aantal dorpen is al klaar en heeft haar plannen aangeboden aan de gemeente, de andere dorpen zullen de komende periode het plan aanbieden aan de gemeente.

De gemeente gaat aan de slag om de afzonderlijke plannen te verwerken tot een nieuw accommodatiebeleid voor de gehele gemeente. Dit wordt teruggekoppeld met de werkgroepen die de blauwdrukken, zoals de toekomstplannen ook wel genoemd worden, hebben opgesteld. Vervolgens bespreekt de commissie Samenleving het nieuwe accommodatiebeleid en vindt besluitvorming plaats in de gemeenteraad. Behandeling in commissie en raad staan gepland voor het eerste kwartaal 2017.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)