Menu

Twitter feed Reindonk

Nieuwe leerstoel in Venlo

1 september 2018

Een aantal bedrijven en Universiteit Maastricht richten op Brightlands Campus Greenport Venlo een academische leerstoel ‘Jeugd en Gezonde Voeding’ op. De aan te stellen topwetenschapper gaat voor minstens vijf jaar onderzoek doen naar gezonde voeding in relatie tot jeugd en jongeren. Daarnaast is ook een onderwijs- en educatietaak aan de leerstoel gekoppeld.

De bedrijven financieren de kosten van de leerstoel voor in elk geval de komende vijf jaar. Het gaat om Scelta Mushrooms, ZON fruit & vegetables, BASF, Seacon Logistics en regionale Rabobanken. Kids University for Cooking participeert als field LAB met educatieve voedingsprogramma’s voor kinderen. Binnenkort start in binnen- en buitenland de werving van de hoogleraar, die begin volgend jaar in Venlo aan de slag gaat op de vestiging van Universiteit Maastricht en op de Brightlands campus. 


Op Brightlands Campus Greenport Venlo staat gezonde en veilige voeding centraal en zijn onder meer research- en onderzoeksbedrijven en onderwijs gevestigd. Op deze campus heeft Universiteit Maastricht enkele maanden geleden nieuwe laboratoria geopend en wordt onderzoek gedaan naar alle facetten van voeding.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)