Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Nieuwe regels mantelzorgwoning

Nieuwe wetgeving versoepelt een aantal regels waar mantelzorgers in het verleden nogal eens tegenaan liepen. Wanneer zorg intensiever wordt, maakt de nieuwe wetgeving het eenvoudiger om dichter bij elkaar te gaan wonen of bij elkaar in te wonen. Toch blijft het belangrijk om daarin een goede afweging te maken. Of nu gekozen wordt voor het verbouwen van de eigen woning, het aanpassen van een bestaand bijgebouw of het plaatsen van een zogenaamde ‘flexibele’ mantelzorgwoning, in alle gevallen is het aan te raden de (financiële) consequenties goed te bekijken.

Omdat door een feitelijke verbouwing om mantelzorg te kunnen verlenen ook andere aspecten kunnen veranderen is het belangrijk om in gesprek te gaan met het gebiedsteam dat in Horst aan de Maas actief is. Zij kunnen afhankelijk van de persoonlijke situatie een goede afweging maken en, indien nodig, de juiste expertise inschakelen. Op de website van de gemeente Horst aan de Maas zijn de contactgegevens terug te vinden.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)