Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Nieuwe trail door de Schadijkse bossen

18 december 2018

Het evenement vindt plaats op 12 januari 2019

De laatste voorbereidingen voor het Schadijkse Trailevent op 12 januari in America Horst aan de Maas zijn in volle gang.

In samenwerking met Staatsbosbeheer heeft Trail Events, onderdeel van Trailrunning Europe voor 2019 ruim 30 trailevents op de kalender staan waarvan een groot aantal nieuwe en unieke locaties. Een daarvan is de Schadijkse bossen. Met een prachtige en unieke tocht door het natuurgebied van Staatsbosbeheer en speciaal voor dit event uitgezet door ultra trailrunner Cor van Disseldorp in nauwe afstemming met boswachter Ralf van Bree worden de lopers langs ‘de mooiste plekjes’ van de Schaijk gevoerd.

Hopend op sneeuw, maar in ieder geval zal het half januari flink koud zijn, als de sportieve deelnemers die vanuit heel Nederland afreizen naar America van start gaan aan de 21 of 11 kilometer lange trail door de bossen. Er is voor voldoende verzorgingsposten onderweg gezorgd waar de deelnemers water en versnaperingen kunnen krijgen. De start en finish wordt volledig ‘off the grid’ opgebouwd midden in het bos, dichtbij Aan de Drift, aan de Lorbaan. Om 12:00 uur start de 21 Km en om 13:00 uur de 11 Km. Tussen 13:30 en 15:30 uur worden de deelnemers warm onthaald bij de finish. Zoals inmiddels bekend bij de regelmatige bezoekers van events van Trailrunning Europe wordt de eerste editie een kleinschalige, persoonlijke en heel gezellige. Want de sport bestaat uit grenzen verleggen in combinatie met genieten, dus een biertje bij de finish hoort er zeker bij.

Trailrunnen is de snelst groeiende sport in Nederland. Nederland kent 1,5 miljoen hardlopers waarvan op dit moment zo’n 1,5 % zich trailrunner noemt. Dit houdt in dat zij regelmatig ‘off road’ rennen. Trailrunning Europe organiseert trailevents voor trailrunners, vanuit een unieke samenwerking met Staatsbosbeheer en altijd in samenwerking met de boswachters in het gebied worden de mooiste en meest bijzondere routes uitgezet. Chris van Beem, al 15 jaar ultra trailrunner, is oprichter en eigenaar van Trailrunning Europe en heeft met de organisatie als doel om veel mooie en unieke events te organiseren voor de Trailrunning Community in Nederland. Sinds afgelopen jaar doet hij dit samen met Cor van Disseldorp, tevens ultra trailrunner en Geraldine Beckers, trailrunster. Afgelopen zomer vatte het drietal het enthousiaste plan op om flink aan de weg te gaan timmeren in 2019. Inmiddels is er een nieuwe website, zijn er ruim 30 events op de kalender, waarvan 14 halve

marathonafstanden (21 Km), 5 marathonafstanden (42 Km) en 14 Ultra’s (afstanden langer dan 42 Km). De trails worden door heel Nederland georganiseerd waarbij Chris vooral de mooiste plekjes in zijn ‘achtertuin’ de Heides rondom Eindhoven verkent en Cor in zijn ‘achtertuin’ het prachtige Hegelsom en zijn ‘vroegere achtertuin’ Zuid-Limburg.

Nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op: www.trail-events.com


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)