Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Nieuwjaarswens burgemeester: gezond 2016

Dinsdag 5 januari was de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Horst aan de Maas. Burgemeester Kees van Rooij wenste alle inwoners in vele opzichten een gezond nieuw jaar toe.


Met het oog op het streven om over 15 jaar de ‘gezondste regio van Europa’ te zijn, haalde de burgemeester diverse thema’s aan. Over de ambitie om de gezondste regio van Europa te worden, wil het college met veel partijen in gesprek. Wat betekent dat voor de 16 dorpen binnen de gemeenten? De burgemeester prees de samenwerking die hij ziet bij mensen die de leefbaarheid in hun dorp op peil willen houden. De vitaliteit en leefbaarheid van de gemeenschappen vindt hij thema’s die thuis horen bij de gezondste regio. 

Ook in sociaal opzicht ziet Kees van Rooij hoe de nieuwe taken op het gebied van WMO en jeugdzorg goed worden opgepakt. In zijn toespraak gaf hij aan dat hij ervaren heeft dat de gemeente en gemeenschap van Horst aan de Maas in staat zijn om dicht bij mensen tot passende oplossingen te komen. De toeristische ondernemingen zitten in de lift dankzij de toename de toeristenstroom. De burgemeester wenste de ondernemers gezondheid toe. “Om over 15 jaar economisch gezond te zijn, is vooruitzien en anticiperen nodig,” gaf hij aan.
 
“En natuurlijk leven we niet op een eiland,” zei Van Rooij. Hij wil de regio uitnodigen om samen met de gemeente Horst aan de Maas het doel op te pakken om de gezondste regio te worden. Hij stelde voor om als gemeente het Verdrag Stedelijk Voedselbeleid te gaan ondertekenen en de regio uit te nodigen om dat samen met hem te doen. Dit verdrag hebben een aantal burgemeesters en verantwoordelijken van lokale overheden getekend ter gelegenheid van de Milaan Expo ‘Feeding the Planet, Energy for Life’. Zij hebben zich verbonden aan een zevental opdrachten op het terrein van duurzame voedselsystemen. 
 
Volgens de burgemeester maken we met elkaar de samenleving. ”En muziek, dans en zang zijn in deze gemeente op vele momenten het cement dat verbindt. Cultuur en muziek horen zeker bij de ontwikkeling van de gezondste regio van Europa” aldus Van Rooij. 
 
Speciale aandacht vroeg hij voor de opvang van medemensen die gevlucht zijn voor oorlog en geweld elders. “Als toeristische gemeente hebben we gastvrijheid hoog in het vaandel staan, voor vakantiegasten, voor arbeidsmigranten en door alle jaren heen voor vluchtelingen,” vindt de burgemeester.
 
Kees van Rooij sloot af met een persoonlijke noot. Hij bedankte de raadsleden voor de voordracht voor herbenoeming als burgemeester van Horst aan de Maas voor de komende periode.

De traditionele cabareske terugblik op het jaar 2015 die werd geschreven door Ger Gubbels en uitgevoerd werd door Sacha van de Ven en Marc Joosten is hier terug te vinden.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)