Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Nieuwkomers sneller integreren

De zeven gemeenten in Noord Limburg gaan op zoek naar innovatieve en duurzame manieren om vluchtelingen en arbeidsmigranten te laten integreren.

De gemeenten gaan hiervoor samenwerken met werkgevers, onderwijsinstellingen, woningcorporaties, maatschappelijk werk en belangengroeperingen.
De kern van de aanpak: talenten van nieuwkomers koppelen aan regionale ambities.

Noord Limburg heeft te maken met een krimpende arbeidsmarkt, door vergrijzing en lage instroom van jonge arbeidskrachten. Tegelijkertijd is een groot deel van de vluchtelingen ná het krijgen van een verblijfsvergunning zo’n vijf jaar afhankelijk van een uitkering.

De samenwerkende gemeenten gaan dus uit van de kracht van nieuwkomers. Zij willen hun talenten en ambities, ongeacht afkomst, niet onbenut laten. Hoe sneller en beter deze mensen integreren, hoe groter de kracht voor de samenleving. Door deze samenwerking helpen de regiogemeenten de vluchtelingen en arbeidsmigranten hun talenten te benutten en de banden met deze regio te versterken.
Maar liefst 57 organisaties uit het bedrijfsleven, onderwijs, woningbouw, welzijnsorganisaties en belangenorganisaties willen meedenken en kijken naar de kansen die migranten bieden. De betrokken partners werken een regionaal plan uit, waarbij wordt geput uit de goede ervaringen met arbeidsmigranten.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)