L. Schampers

Zwakke eerste helft wordt Wittenhorst 1 fataal

Wittenhorst 1 moet waakzaam blijven in de strijd tegen degradatie uit de Vierde Divisie na een teleurstellende 1-2 nederlaag tegen Juliana '31 uit Malden. Ondanks een opleving in de tweede helft, bleek het onvoldoende om punten te sprokkelen.

De wedstrijd kende een vroeg begin om 12.00 uur, mogelijk beïnvloed door de bekerfinale van NEC, maar Wittenhorst startte vrij zwak.

Voorsprong bij rust
In de openingsfase toonde Juliana '31 zich tweemaal gevaarlijk na snelle omschakelingen, terwijl Wittenhorst het niveau van vorige week tegen Goes niet kon evenaren. De thuisploeg, spelend zonder overtuiging, zag Juliana '31 efficiënt omgaan met de geboden ruimte en fouten in Horster balbezit afstraffen. Na ruim een half uur bracht Jop van Lith na een venijnige pass de bezoekers op voorsprong. Waar enkele minuten later Luc van Kuijck de gelijkmaker moet maken, maar dit nalaat, verdubbelen de bezoekers vlak voor rust de voorsprong. Nadat de vrijstaande Van Lith op de paal kopte, werkte Jep van Dijck de rebound achter Arts.

Strafschop teruggedraaid
In de tweede helft probeerde Wittenhorst met verse krachten het tij te keren. Joep Beurskens en Gijs Christiaens kwamen in het veld en die eerste scoorde na amper 1 minuut al de aansluitingstreffer nadat de bal in eerste instantie nog kon worden gekeerd. Ondanks kansen voor onder meer Luc van Kuijck en Giel Beurskens, bleef de gelijkmaker uit. Controverse was er toen een toegekende strafschop aan Wittenhorst werd teruggedraaid. Na overleg met zijn assistent besloot de scheidsrechter dit terug te draaien omdat de bal werd gespeeld.

Buitenspel
In de laatste fase van de wedstrijd krijgt Giel Beurskens een kans om Wittenhorst op voorsprong te zetten. Tot overmaat van ramp wordt de actie afgevlagd voor buitenspel, tot verbazing van de supporters. Wittenhorst zet nog twee extra spitsen in , maar desondanks blijft het verwachte offensief uit. De hoop flakkert nog even op als Van Horne een kopkans krijgt, maar zijn inzet mist de benodigde kracht.

Met deze nederlaag blijft Wittenhorst gevaarlijk dicht boven de degradatiezone, met slechts drie punten voorsprong op Unitas '30. De ploeg zal zich moeten herpakken om hun positie in de Vierde Divisie te handhaven.

Laat je reactie achter

Schuttersoptocht Bondsfeest Sevenum live op tv

Omroep Horst aan de Maas en Omroep P&M zenden zondag de schuttersoptocht van schuttersbond Juliana live uit.

Steven Kazàn, Emma Keuven en Anique Dreamon naar Toverland voor YouTuber-dag

Attractiepark Toverland houdt op zondag 9 juni haar vierde editie van het YouTube-evenement. Dan komen onder andere Steven Kazàn, Emma Keuven en Anique Dreamon naar Sevenum.

Sonja van Rengs staat op tegen MS en start doneeractie

Sonja van Rengs staat op tegen MS. Ze wil alles op alles zetten om haar ziekte tot stilstand te brengen en daarvoor is een behandeling in Mexico nodig. Om deze behandeling van 56.000 euro te bekostigen is er een stichting opgericht en zijn er diverse acties om geld op te halen.

Omwonenden lelieveld Sevenum winnen rechtszaak: teler mag geen lelieveld beginnen

De omwonenden van het mogelijke lelieveld in Sevenum hebben de rechtszaak tegen teler Peter van Meijel uit Maasbree gewonnen. De rechter spreekt uit dat er een reële kans is op gezondheidsschade voor de omwonenden en hun kinderen.

Sevenum is zondag de locatie voor het Bondsfeest en de optocht

Zondag trappen de schutterijen in de regio het seizoen officieel af. Dan vindt in Sevenum het Bondsfeest plaats. Volgens bondsvoorzitter Peter Relouw uit Grubbenvorst een belangrijk moment.