Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Nieuws


Filteren op datum:
        

Jubilarissen bij Schutterij St. Jan

Gepubliceerd op: 30-03-2017 18:28

Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want zaterdag 25 maart zijn verschillende onderscheidingen uitgereikt aan elf trouwe leden bij Schutterij St. Jan. Een bestuursdelegatie van de Schuttersbond Juliana was hiervoor speciaal naar Grubbenvorst afgereisd.

Jeanne Gielen-Clevers, Rikkert Maes, Jeanne Verhaagh-Rievers, Miek Roodbeen-Lemmens, Mark Gerits, Nel Fermont, Will Versleyen-Coenen, Jan van Rens en Jos Gommans mochten een onderscheiding in ontvangst nemen voor hun 25-jarig lidmaatschap.

De heer Hay van Hegelsom kreeg de versierselen opgespeld wegens 40 jaar lidmaatschap van de vereniging.
Een speciaal woord was er voor de heer Ton Gerits: hij is al 50 jaar trouw lid van de Grubbenvorster schutterij.

De jubilarissen werden gehuldigd in het bijzijn van het nieuwe koningspaar Gé en Suus Versleijen en de nieuwe commandant Hans Hermans. Hij heeft het commando overgenomen van oud-commandant Kees v.d. Brink.
Lees verder

Cheque Spring kinderdagopvang voor speeltuin Nieuwstraat

Gepubliceerd op: 30-03-2017 17:36

De kinderen van de BSO de Bende, onderdeel van Spring Kinderdagopvang, hebben kort voor de jaarwisseling een Kerstmarkt georganiseerd.  De opbrengst van de markt komt geheel ten goede aan het speeltuintje van de Nieuwstraat, vlakbij de Kinderdagopvang.

Donderdagmiddag werd de cheque, in het bijzijn van de kinderen overhandigd in de speeltuin.
Lees verder

Vijf jubilarissen bij het Rode Kruis Horst

Gepubliceerd op: 30-03-2017 16:36

Tijdens de vrijwilligersavond van het Rode Kruis in Horst zijn zaterdagavond vijf vrijwilligers in het zonnetje gezet voor hun jarenlange trouwe inzet voor de organisatie.

Mevrouw Wil Bos-Hermkens en de heer Henk Baltessen werden gehuldigd voor hun 30 jaren trouwe dienst.
De heer Jac Jeurissen mocht de felicitaties in ontvangst nemen voor maar liefst 40 jaar trouwe inzet.
Een speciaal woord van dank was er voor de De heer Mart Cleven en de heer Jan Hermans voor hun 50-jarige lidmaatschap van het Rode Kruis.

Alle jubilarissen werden gehuldigd door burgemeester van Rooij.

Als vrijwilligers zetten zij zich in voor verschillende activiteiten van het Rode Kruis, zowel op lokaal, regionaal als nationaal niveau. Daarbij moet gedacht worden aan sociale activiteiten als Welfare, contactcirkel en bijzondere vakanties, als opleidingen, nood- en evenementenhulp, jongeren en de 'Dag van je Leven.
Lees verder

School Hegelsom tijdelijk dicht

Gepubliceerd op: 30-03-2017 12:43

Na gezondheidsklachten onder het personeel en leerlingen van school voor anderstaligen TaalRijk in Hegelsom hebben stichting LVO, gemeente Horst aan de Maas en de schoolleiding besloten om de leerlingen tijdelijk onder te brengen op het Dendron College in Horst.

Omdat de klachten zich alleen voordoen in het schoolgebouw is de GGD een onderzoek gestart naar de oorzaak. Volgens wethouder Ger van Rensch van gemeente Horst aan de Maas is het nog niet duidelijk wat de oorzaak van de klachten is maar wordt er geen risico genomen. De gezondheid van het personeel en de leerlingen heeft prioriteit, stelt de wethouder.

Op TaalRijk wordt voortgezet onderwijs gegeven aan kinderen van nieuwkomers uit Horst aan de Maas en Venray. De school startte aan het begin van dit schooljaar in twee gebouwen aan de Pastoor Debijestraat in Hegelsom. Ondanks dat de school aan alle bouwkundige en technische eisen voor de scholen én aan de norm frisse scholen voldoet, blijven klachten als hoofdpijn geïrriteerde luchtwegen en ogen op doen.

Deze maatregel is haalbaar door de afwezigheid van de examenklassen op het Dendron College. De leerlingen zijn vanaf morgen tot en met volgende week vrij en worden daarna daar opgevangen.
Lees verder

Inbraak Heerenstraat Horst

Gepubliceerd op: 30-03-2017 10:35

In dameskledingzaak Heerenstraat gelegen aan de Gasthuisstraat in Horst is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Getuigen hebben het voorval gefilmd en het filmpje op Facebook geplaatst.

Het vermoeden is dat de daders na de inbraak wegreden in een zilverkleurige Audi met een afgeplakt kenteken.

Eigenaresse Noorman: “Nee dat is absoluut geen 1-april grap. Het gebeurde rond 00.30 uur en de pui ligt er helemaal uit. Het is allemaal binnen een paar minuten gebeurd. De politie is meteen gekomen en we hebben uiteraard aangifte gedaan.” De winkel is tot nader bericht gesloten.

Klik hier voor het filmpje http://bit.ly/2nOmjwb
Lees verder

Meer Nieuws

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)