Menu

Twitter feed Reindonk

Nieuws


Filteren op datum:
        

Volleybal SOMAS/Act -.Set Up/MVC'64

Gepubliceerd op: 21-01-2019 13:00

SOMAS/Act. DS3 - Set Up/MVC'64 DS1: 3-2 (22-25, 25-13, 15-25, 29-27, 15-11).
Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de nummer drie op de ranglijst: Somas Activia DS 3. Ook dit beloofde weer een moeilijke wedstrijd te worden.
Set Up/MVC'64 speelde een hele goede eerste set. In het begin wel met een achterstand maar de knop ging om. De dames kregen het zelfvertrouwen terug, knokten zich terug  en behaalden de setwinst met 22-25.
De tweede set werd slecht begonnen, mede door een sterke servicedruk van de tegenstander wat resulteerde in een mindere passing. Set Up gaf de moed niet op maar verloor de tweede set met 25-13.
De derde set speelden de dames heel sterk en stonden eigenlijk continue op voorsprong. Door een sterke service van Ylva Kleeven en goed aanvallend spel liepen ze uit tot 11-20 en werd ook deze set dik verdiend met 15-25 gewonnen. De 2 punten waren binnen maar dat was niet genoeg voor de dames. 
In de vierde set ging het gelijk op. Het team knokte zich tot 19-19. Toen het 23-24 werd leek er een stunt in de maak maar het matchpoint werd helaas niet benut. In de spannende slotfase werd voor iedere bal gevochten  en via 26-26 werd deze set nipt verloren met 29-27.
Dan moest het maar in de vijfde set gebeuren! Deze set ging steeds gelijk op. Een paar missers werden echter meteen afgestraft door de dames van Somas/Activa en zo werd deze set met 15-11 verloren.
Volgende week zaterdag 26 januari om 19:00 staat de thuiswedstrijd tegen HLB Van Daal DS 3 op het programma.
Lees verder

Aldereprins in Grubbenvorst

Gepubliceerd op: 21-01-2019 11:00

Zondag 20 januari is op de Aldere Middag Jan II (Rootbeen) uitgeroepen als nieuwe Aldere prins 2019.

Jan II gaat dit jaar als prins voorop bij de ouderen van Grubbenvorst

Zijn adjudanten zijn Jan Rievers en Wiel Verhofstad.

Ze houden receptie in De Vonkel op 5 maart om 14.11 uur
Lees verder

Oxalis wint met solide spel

Gepubliceerd op: 21-01-2019 09:00

Op zondag 20 januari reisden de handbaldames van Oxalis af naar Son en Breugel voor de wedstrijd tegen Corridor 1. Na het verlies tegen de koploper vorige week, was Oxalis ervan overtuigd om de punten mee naar huis te nemen!

De dames begonnen vrij slap aan de wedstrijd, maar gelukkig werden de kansen wel goed afgemaakt. Zo stonden ze na 7 minuten al op een voorsprong van 0-3. Oxalis wist het bij de dames van Corridor goed dicht te houden en ze kregen weinig kansen. Resultaat: een ruststand van 3-10 op het scorebord. Corridor ging er na de rust fel tegenaan en in de verdediging zaten ze er heel dicht op. Hierdoor werd het lastig voor Oxalis om de goede kansen te zoeken. Corridor wist nog een aantal keer de korf te vinden, maar Oxalis pareerde telkens weer en wist de voorsprong uit te breiden. Dit leverde een eindstand op van 7-16.

Volgende week zondag speelt Oxalis thuis om 13.30 uur tegen Odisco 1 in de Kruisweide in Sevenum met het doel om de volgende punten te scoren!
Lees verder

Green Deal ondertekend!

Gepubliceerd op: 20-01-2019 16:00

Woensdag is een akkoord getekend door Carola Schouten, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, en de Groene onderwijsinstellingen in Nederland. De afspraak is gemaakt om leerlingen en studenten in het Groene onderwijs, en specifiek degenen die opleidingen in de agrarische richting volgen, meer kennis te geven over kringlooplandbouw. Daarbij wordt door alle Groene onderwijspartijen (VMBO, MBO, HBO en Wageningen Universiteit) samengewerkt aan de kennisontwikkeling. CITAVERDE College heeft als Limburgse onderwijspartij ook haar commitment afgegeven.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Carola Schouten, heeft in het najaar van 2018 haar nieuwe visie op kringlooplandbouw gepresenteerd, waarbij alle boeren en tuinders – door anders te gaan werken – veel duurzamer met onze natuur omgaan. En die goede balans tussen natuur en landbouw komt ons leven ten goede.

CITAVERDE College heeft met de Minister en met andere groene onderwijsinstellingen een handtekening gezet onder een afspraak om kringlooplandbouw een belangrijke plaats te geven in de agrarische opleidingen. Maar ook in de andere opleidingen van CITAVERDE College komt nóg meer aandacht voor duurzaamheid en het denken in kringlopen, want CITAVERDE College wil bijdragen aan een beter, mooier en leuker leven voor ons allemaal.
Lees verder

Boerenbruidspaar Plaggenhouwers

Gepubliceerd op: 20-01-2019 14:00

Zaterdag 19 januari zijn tijdens het verlovingsbal, Jenny Bergmans en Frens Steegh gepresenteerd als het nieuwe boerenbruidspaar. De organisatie dit jaar is in handen van Joekskapel Kloéte Kook

Het bruidspaar zal op Gekke Maondaag 18 februari a.s. om 10.00 uur in de “onecht” worden verbonden. Hierna kan iedereen om 11.00 uur het bruidspaar feliciteren in de Residentie van de Plaggenhouwers Beej Toën/De Vonkel in Grubbenvorst.
Lees verder

Meer Nieuws

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)