Menu

Twitter feed Reindonk

  • Crowdfunding ‘Geef je instrument DOOR!’ gelanceerd bit.ly/2Qqnjmr

Nieuws


Filteren op datum:
        

Crowdfunding ‘Geef je instrument DOOR!’ gelanceerd

Gepubliceerd op: 25-05-2019 10:00

Vrijdag 24 mei werd tijdens de jaarlijkse DOOR!dag bij Adams Muziekcentrale te Ittervoort de crowdfund campagne ‘Geef je instrument DOOR!’ officieel gelanceerd door Guido Dieteren. Middels deze actie wordt de komende weken via het crowdfund platform www.voordekunst.nl geld ingezameld voor muziekinstrumentenpakketten op Limburgse scholen. Een belangrijke stap om in 2020 alle schoolkinderen in Limburg structureel muziekonderwijs te kunnen geven, want dat is het doel van DOOR! Masterplan Muziekonderwijs Limburg.

DOOR! wil scholen de beste omstandigheden bieden en het hen zo eenvoudig mogelijk maken om het 2020-doel te bereiken. Om dit te bereiken hebben scholen het juiste materiaal nodig: muziekinstrumenten. En daar is de crowdfund campagne ‘Geef je instrument DOOR!’ voor. Iedereen die muziekonderwijs een warm hart toedraagt kan het project al steunen vanaf 10 euro. Er zijn allerlei leuke tegenprestaties voor donateurs, zoals gesigneerde posters, vermelding op de Wall of Fame, een exclusief kijkje achter de schermen bij Adams Muziekcentrale en kaartjes voor concerten van philharmonie zuidnederland en Guido's Orchestra.

De muziekinstrumentenpakketten worden samengesteld door Adams Muziekcentrale, hebben een waarde van €1000,- én zijn geschikt voor de meest gebruikte muziekmethoden. DOOR! biedt scholen deze muziekpakketten aan en na een jaar krijgt de school de kans om het pakket af te kopen voor de helft van de waarde (€500,-) of het pakket door te geven aan een andere school. Kopen twee scholen een pakket, dan maakt DOOR! weer een nieuw pakket voor een nieuwe school. Zo ontstaat een ware olievlek door de provincie.
Lees verder

Speciaal stemburo voor Poolse inwoners Horst aan de Maas

Gepubliceerd op: 24-05-2019 18:00

Op zondag 26 mei is er in MFC de Meulewiek een stembureau voor Poolse inwoners. Tussen 7.00 en 21.00 uur kunnen zij daar hun stem uitbrengen op een Poolse kandidaat voor het Europees Parlement. Naast de Poolse ambassade is dit de enige plek in Nederland waar Poolse staatsburgers kunnen stemmen. Ook Poolse inwoners buiten de gemeente Horst aan de Maas kunnen in Meterik terecht.

De Poolse Ambassade benaderde de gemeente Horst aan de Maas, om hier een stembureau te openen. Burgemeester Ryan Palmen begrijpt dat: “In Meterik, in heel Horst aan de Maas én in onze regio wonen veel Poolse arbeidsmigranten. Meterik is dus een mooie centrale plek. We heten kiezers van harte welkom om hier hun stem uit te brengen.”

Poolse staatsburgers in Nederland konden kiezen of ze op 23 mei op een Nederlandse kandidaat stemmen, of op 26 mei voor een Poolse kandidaat. Om op 26 mei te kunnen stemmen, moesten ze zich laten registreren bij de Poolse autoriteiten. 700 mensen hebben zich laten registreren.

Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen. Op de St. Jansstraat geldt tussen de Donkstraat en de Speulhofsbaan éénrichtingsverkeer. Het verkeer richting Horst wordt omgeleid via een korte omleidingsroute. Stemmers kunnen parkeren rond de gymzaal en rond de kerk. Bij grote drukte wordt het verkeer doorgeleid naar een parkeerterrein langs de Crommentuijnstraat.
Lees verder

Venray tekent 17 juni Lokaal Sportakkoord

Gepubliceerd op: 24-05-2019 15:00

Organisaties, instellingen, bedrijven, verenigingen en evenementen die willen bijdragen aan een duurzaam fitter, gezonder en vitaler Venray tekenen op maandag 17 juni het Lokaal Sportakkoord, dat in Venray het karakter krijgt van een Leefstijlakkoord. De partijen committeren zich aan de eerste drie grote leefstijlambities voor Venray die 17 juni bekend worden gemaakt.

Het Lokaal Sportakkoord is een vertaling van het Nationaal Sportakkoord, dat minister Bruins (Medische Zorg en Sport), NOC*NSF en vele betrokken organisaties in 2018 hebben gesloten: Sport Verenigt Nederland. De uitvoering daarvan moet lokaal gaan plaatsvinden, gebaseerd op lokale ambities en energie.

Een speciale rol bij de realisatie van de Lokale Sportakkoorden is weggelegd voor de zogeheten sportformateur. Deze moet gaan bouwen aan de lokale netwerken en invulling geven aan een Sportakkoord. De gemeente Venray heeft Maurice Ambaum in de arm genomen als sportformateur.

Organisaties, instellingen, bedrijven, verenigingen en evenementen die meer willen weten over het Leefstijlakkoord in Venray, kunnen contact opnemen met sportformateur Maurice Ambaum: leefstijlakkoord@venray.nl
Lees verder

LIOF ondersteunt!

Gepubliceerd op: 24-05-2019 12:00

LIOF heeft afgelopen jaar meer dan 250 bedrijven en projecten met financieringen en innovatietrajecten ondersteund. Dit is het hoogste aantal ooit voor de Limburgse ontwikkelingsmaatschappij. Tevens viel er in 2018 een positief financieel resultaat van 7 miljoen euro te noteren.

Dit staat in het jaarverslag dat LIOF gepresenteerd heeft, samen met de aandeelhouders Provincie Limburg en Ministerie van Economische Zaken en Klimaat . Veertien buitenlandse bedrijven hebben zich in 2018 in Limburg gevestigd. Deze bedrijven plannen in de komende jaren voor meer dan € 230 miljoen aan investeringen. Dit moet voor ruim 550 extra arbeidsplaatsen zorgen.

LIOF ondersteunde 167 mkb-bedrijven bij innovatietrajecten waarbij producten en diensten werden ontwikkeld met een totale projectomvang van ongeveer 20 miljoen euro. De nieuwe activiteiten die LIOF heeft ontplooid in de Agrofood sector verklaren deze toename deels. Daarnaast hielp LIOF 16 mkb’ers bij het naar de markt brengen van innovatieve producten en diensten met een totale financiële omvang van bijna 10 miljoen euro.

Bron: WijLimburg Foto: Liof
Lees verder

Historische sensatie in Oorlogsmuseum Overloon

Gepubliceerd op: 24-05-2019 09:00

Oorlogsmuseum Overloon heeft een zeer unieke Enigma codeermachine aan haar collectie toe mogen voegen: de Enigma G. Er kleeft altijd een soort mysterie aan de Enigma. Voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog werden hiermee versleutelde berichten verzonden. Voor de oorlog werd de Enigma onder andere gebruikt in het bankwezen om gewichtige informatie te verzenden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden deze codes door o.a. de Duitse Wehrmacht gebruikt om tactische informatie uit te wisselen. Elke dag werden de codes veranderd, zodat deze niet te kraken zouden zijn door de geallieerden.

Hoewel het een zeer tijdrovende, lastige en erg wiskundige taak was, slaagden de Britten erin om toch een behoorlijk aantal van de codes te ontcijferen en konden zo inspelen op de strategieën en tactieken van de Duitsers. Er wordt gezegd dat de oorlog met twee jaar is bekort door het kraken van deze codes door de Britten.

De G serie Enigma’s is een zeldzame serie. Er werden er in de jaren ‘30 een paar honderd van gefabriceerd. Veel van de codeermachines werden na de oorlog door de geallieerden geconfisqueerd en vernietigd. Alle machines zijn voorzien van een nummer, hiervan is een register bijgehouden. Het nummer van deze specifieke Enigma komt niet voor in het register, maar zit erg dichtbij een aantal apparaten die ingezet zijn in de Nederlandse Marine in de jaren ‘30.

Momenteel wordt research gedaan naar de achtergrond van deze Enigma met nummer G219. Het Oorlogsmuseum probeert hiermee het verhaal boven water te krijgen door wie dit toestel gebruikt is tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Lees verder

Meer Nieuws

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)