Menu

Twitter feed Reindonk

Nieuws


Filteren op datum:
        

Lars Kersten springt eruit!

Gepubliceerd op: 18-11-2018 11:00

In de ranking proef die vrijdagvond verreden werd in De Peelbergen nam Lars Kersten met Dobbey dankbaar bezit van de derde plaats. “In de laatste lijn had ik misschien een galopsprong minder kunnen rijden, maar ik wilde niet overdrijven”, vertelt de Limburger uit Egchel. Kersten moest springkanon Louise Saywell en Guido Franchi uit Italië voor zich dulden

Als derde starter trok Lars Kersten met Dobbey zijn eigen plan. “Dat ging bijna helemaal zoals ik wilde”, zegt de nummer drie kritisch over zijn eigen optreden. “De eerste lijn op zes galopsprongen ging goed, maar de draai naar de dubbel was een uitdaging. Je zag dat meer combinaties daar moeite mee hadden. Ik wilde niet te schuin aanrijden, waardoor ik Dobbey op de oxer wel iets been bij moest geven. Al met al liep ze weer super”

Foto: Lars Kersten met Dobbey
Lees verder

Ook rookvrije generatie in Venlo!

Gepubliceerd op: 17-11-2018 16:00

Alleen is men hier al een stap verder! De bestuurders van VieCuri Medisch Centrum, Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid, Cohesie huisartsenzorg, gemeente Venlo en GGD Limburg-Noord tekenen op woensdag 21 november 2018 een convenant om zich samen sterk te maken voor een rookvrije generatie.

De vijf partijen ambiëren een samenleving waarin kinderen vrij van (mee)roken kunnen opgroeien en waarin uiteindelijk niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken. Ook streven ze naar een substantiële, duurzame gezondheidswinst voor de bevolking van de regio Venlo.

Jaarlijks overlijden ongeveer 100 Venlonaren vroegtijdig aan de gevolgen van roken. Dit is met afstand de grootste vermijdbare oorzaak van vroegtijdige sterfte, vele malen groter dan overlijden door misdaad, verkeersongevallen, alcohol en drugs bij elkaar opgeteld. Het aantal rokers is zelfs toegenomen sinds 2012. 

Onlangs constateerde de GGD Limburg-Noord dat dit percentage in de gemeente Venlo hoger ligt dan in de regio en landelijk. Dit is zorgwekkend vanwege de gezondheid van de bevolking. Bovendien werkt dit stijgende zorgkosten in de hand
Lees verder

Rookvrije gemeente!!

Gepubliceerd op: 17-11-2018 13:30

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van de gemeenteraad van Horst aan de Maas op dinsdag 13 november is er een voorstel aangenomen van Essentie en PvdA. Zij pleiten daarin voor een rookvrije omgeving voor kinderen en jongeren in de gemeente.

Wethouder Birgit op de Laak steunt het voorstel van de twee partijen. “Dit idee past perfect in onze ambitie van de Gezondste Regio 2025. Ik ga het idee daar zeker neerleggen en we gaan er mee aan de slag.” 

In het Nationaal Preventieakkoord, een akkoord tussen het kabinet, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, staat ook dat roken in openbare ruimten aan banden wordt gelegd. Roken bij scholen, kinderopvang, sportclubs en andere plekken waar veel jongeren zijn, wordt helemaal verboden. Zo zouden pakjes sigaretten voortaan tien euro gaan kosten. 
Bron: Hallo Horst aan de Maas
Lees verder

Start aanleg “Hoêswei beej Crouwels"

Gepubliceerd op: 17-11-2018 11:00

Een plek die zoveel mogelijk mensen stimuleert om ook een bijdrage te leveren aan een vitaal landschap en een gezonde leefwereld voor mens en dier. Dat is het idee achter de dorpsgaard, ‘Hoêswei beej Crouwels’. De hoêswei is van oudsher een hoogstamboomgaard geweest en wordt nu in ere hersteld. 

Op zaterdag 24 november worden er van 9 tot 12 uur fruitbomen en hagen geplant door vrijwilligers en kinderen. Plaats van handeling: het cultuurhistorische erf van de familie Draak aan de Simonstraat 29 in Kronenberg.

Dit project is een initiatief van de familie Draak, Stg. Landschap Horst aan de Maas en de gemeente. We zijn erg blij met de medewerking van IKL, Stg. Groengroep Sevenum, de dorpsraad en inwoners van Kronenberg. Mede door een goede samenwerking kunnen we dit project realiseren.

De leefomgeving van insecten en (solitaire) bijen staat voortdurend onder druk. We kunnen met z’n allen die leefomgeving verbeteren door bloeiende kruiden, struiken en bomen in eigen tuin of erf te planten. In de toekomst kan jong en oud in de hoêswei aan de slag met als motto: “Samen leren in de hoêswei beej Crouwels’’. Het uiteindelijke doel is dat steeds meer mensen hun eigen erf/landschap of tuin ook insectenvriendelijk gaan inrichten en onderhouden.
Lees verder

SamenLoop voor Hoop 2019

Gepubliceerd op: 17-11-2018 09:00

De SamenLoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen en vindt in 2019  op 25 &26 Mei voor het eerst in Horst aan de Maas plaats. We staan samen met lotgenoten stil bij kanker én we vieren het leven. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette. Teams lopen dag en nacht, waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers, die geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

25 & 26 mei 2019 lijkt nog ver weg, maar om een dergelijk groots evenement met zo’n belangrijke doelstelling te kunnen organiseren, zijn veel vrijwilligers, sponsors en natuurlijk deelnemende teams nodig. Doe jij ook mee?

Kom naar onze informatieavond op woensdag 21 november aanstaande. We starten om 20 uur in zaal De Lange (Wilhelminaplein 9 in Horst). Deze avond is vrij toegankelijk. We vertellen je alles over deze SamenLoop. Wat het inhoudt, hoe je kunt helpen organiseren en hoe je mee kunt doen.

Kijk voor meer informatie op samenloopvoorhoop.nl of volg ons op Facebook.

Horst aan de Maas, loopt mee en staat stil bij kanker!
Lees verder

Meer Nieuws

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)