Menu

Twitter feed Reindonk

  • Meer bezoekers en schoolklassen Wereldpaviljoen Steyl bit.ly/2Y6ftBX

Nieuws


Filteren op datum:
        

Meer bezoekers en schoolklassen!

Gepubliceerd op: 19-03-2019 19:00

Het belevingscentrum Wereldpaviljoen in Steyl trekt steeds meer bezoekers en schoolklassen. Dat blijkt uit het jaarverslag 2018 dat deze week werd gepresenteerd. Het aantal bezoekers dat het Wereldpaviljoen vorig jaar bezocht is gestegen ten opzichte van de jaren daarvoor. Toen passeerden ruim 4100 bezoekers de douane van Nicaragua tegen ruim 5100 in 2018. Dat is met name te danken aan de grote belangstelling vanuit het onderwijs voor het Wereldpaviljoen.

Drie en vijftig schoolklassen (ca. 1500 kinderen) volgden het educatieve programma in het Wereldpaviljoen. De kinderfeestjes op de woensdag- en zondagmiddag zijn ook razend populair. 69 kinderen vierden in het Wereldpaviljoen met hun vriendjes en vriendinnetjes hun verjaardagsfeestje. Daarnaast registreerde het Wereldpaviljoen zo’n 2000 volwassenen en ruim 1000 kinderen die tijdens de recreatieve openingstijden San Pedro bezochten. 100 schoolkinderen maakten gebruik van het gratis kaartje dat ze krijgen na een bezoek met school.

Het bestuur van het Wereldpaviljoen verwacht dat het aantal bezoekers in 2019 nog verder zal toenemen. Dat heeft twee oorzaken. Op de eerste plaats de uitbreiding in het voorjaar met een belevingscentrum Ghana waarbij onder andere ook Virtual Reality Experience wordt ingezet. Bovendien heeft de mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum 240 schoolklassen in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray uitgenodigd om op haar kosten het Wereldpaviljoen te bezoeken. Ook uit de regio Boxmeer en Helmond melden zich steeds vaker scholen.

Het Wereldpaviljoen is een vrijwilligersorganisatie. Er zijn zo’n 80 actieve vrijwilligers voor de diverse disciplines: La Cantina, Educatie, Recreatie, PR-communicatie.marketing, Technische Dienst, Administratie en Financiën. Met het oog op de uitbreiding in 2019 worden acties gestart om meer vrijwilligers te werven.
Foto: workshop percussie, Egon Notermans (foto Zebra Venlo)
Lees verder

Onderhoud wegen Horst aan de Maas

Gepubliceerd op: 19-03-2019 16:00

De komende periode worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan een groot aantal wegen in Horst aan de Maas. De werkzaamheden worden in opdracht van de gemeente uitgevoerd door aannemer Heijmans Infra. De werkzaamheden zijn nodig met het oog op structureel onderhoud en reparaties van schades. Het gaat vooral om het aanbrengen van een nieuwe kiezellaag op een bestaande asfaltverharding, asfaltreparatie, het overlagen van een asfaltweg en het leggen van grasbetonstenen.

De werkzaamheden zijn gepland van eind maart tot half juli. De planning is natuurlijk afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden. Er wordt alles aan gedaan om het ongemak tot een minimum te beperken, maar het is onvermijdelijk dat tijdens de uitvoering van de werkzaamheden enige overlast ontstaat. Wij vragen hiervoor uw begrip. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven. Aanwonenden en aanliggende bedrijven krijgen vooraf informatie over de werkzaamheden zodat de bereikbaarheid van panden duidelijk is. Betrokkenen worden ook geïnformeerd als parkeermogelijkheden tijdelijk vervallen als gevolg van de werkzaamheden.

Kijk op horstaandemaas.nl voor meer informatie over de onderhoudswerkzaamheden.
Lees verder

Graag zon op uw bedrijfsdak?

Gepubliceerd op: 19-03-2019 13:00

De gemeente Horst aan de Maas wil zo veel mogelijk ondernemers stimuleren om zonnepanelen op hun bedrijfsdak te leggen. Daarom hebben we samen met bedrijvenvereniging O-twee op dinsdag 19 februari jl. een informatiebijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze goed bezochte bijeenkomst zijn ondernemers geïnformeerd over wat er allemaal komt kijken bij het leggen van zonnepanelen en hoe ze kunnen komen tot een haalbare businesscase.

Het vol leggen van bedrijfsdaken met zonnepanelen is stap één van het gemeentelijke zonne-energie beleid. Veel ondernemers vragen zich echter af of dat technisch en financieel wel haalbaar is en wat er dan allemaal bij komt kijken. Om antwoord te geven op die vragen biedt de gemeente ondernemers kosteloos een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek/maatwerkgesprek aan.

Na een succesvolle aftrap in aanloop naar de voorjaarsronde van de SDE subsidie, willen we bedrijven ook de kans bieden om voor de najaarsronde van de subsidie in aanmerking te komen. 2019 is wellicht het laatste jaar dat de regeling interessant is voor bedrijven omdat de regeling in 2020 ingrijpend gaat veranderen. Het aanbod voor een haalbaarheidsonderzoek staat open voor ieder bedrijf in de gemeente Horst aan de Maas, met een beschikbaar dakoppervlak van minimaal 150 m2 en een grootverbruik aansluiting (>3x80a). Ook is het van belang dat de aanvrager zelf eigenaar van het gebouw is.

Indien u hiervoor graag in aanmerking wilt komen, stuur dan een mailtje met uw gegevens (telefoonnummer, bedrijfsadres) naar p.vereijken@horstaandemaas.nl. Vervolgens neemt één van onze adviseurs contact met u op voor het inplannen van een afspraak bij u op locatie en voeren we in het najaar het haalbaarheidsonderzoek uit. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 september 2019.
Lees verder

Starter van het jaar

Gepubliceerd op: 19-03-2019 10:00

Hét Preventie Team uit Wanssum is gekozen tot Starter van het jaar 2018 in de gemeenten Venray en Horst aan de Maas. Het bedrijf is gevestigd in Wanssum en biedt begeleiding op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en bewustwording.

Andere kanshebbers voor de titel waren: Hippe Kip Kindermode, EWS Solutions en Melior Bewind en Financiële coaching. Hét Preventie Team biedt volledige begeleiding, zowel mentaal als fysiek, om verandering van leefstijl tot stand te brengen. Het team bestaat uit een psychosociaal therapeut, voedingsdeskundige, fysiotherapeut en personal trainer.

Starter van het Jaar is een initiatief van de gemeente Venray en Horst aan de Maas, Rabobank Horst Venray, de Horster ondernemersvereniging O-twee en het Venrays Ondernemers Platform.

Bron: WijLimburg Foto: gemeente Venray Op de foto: Ina Leppink, Peter Derks, Susan Stevens, Mischa Winkelhag, Harold Stevens en Jan Loonen.
Lees verder

Superspetters bij HZPC,

Gepubliceerd op: 18-03-2019 17:58

HZPC startte in 2017 met een nieuwe manier van zwemlesgeven, Superspetters.
Hierbij halen kinderen aan het eind van het zwemtraject één diploma, ABC in één. 
De eerste 4 kinderen hebben hun diploma behaald.
Bij HZPC staat het plezier in zwemmen voorop en daarom hebben zij gekozen voor deze nieuwe vorm van leszwemmen. Spelenderwijs, zonder kurken of bandjes leren de kinderen zwemmen. Ze leren drijven op buik en rug en zonder dat ze kunnen zwemmen draaien ze in het diepe bad op hun rug en al spetterend komen ze aan de kant.


HZPC werkt met ervaren lesgevers en veel jonge assistent lesgevers. 
Deze jongens en meiden vanaf 13 jaar zwemmen bij HZPC en helpen super gemotiveerd elke zaterdag bij de lessen. 12 leden volgen nu zelfs de cursus lesgeven. De jeugd heeft de toekomst bij HZPC.
Lees verder

Meer Nieuws

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)