Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 14°. Overdag zonnige perioden, afgewisseld door wat stapelwolken of sluierbewolking. Het blijft droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Nieuws


Filteren op datum:
        

Venray eerste partner Meld Misdaad Anoniem

Gepubliceerd op: 20-07-2019 11:00

De gemeente Venray wordt partner van Meld Misdaad Anoniem (M.) Venray krijgt door de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst toegang tot de anonieme meldingen die binnenkomen via M. Hiermee wordt de informatiepositie op het gebied van bestrijding van ondermijnende criminaliteit versterkt. Ook kunnen bijvoorbeeld uitkerings- en woonfraude effectiever aangepakt worden; burgers kunnen vermoedens daarvan volledig anoniem –via M.- met de gemeente delen. Venray is de eerste Noord-Limburgse gemeente die M-partner wordt.

Meld Misdaad Anoniem, ook bekend als M., is een onafhankelijke instantie die anonieme meldingen doorstuurt naar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst. Meld Misdaad Anoniem bestaat sinds 2002. Er zijn in ons land 40 gemeenten bij M. aangesloten. Venray is de eerste gemeente in Noord-Limburg en de vijfde in de provincie die zich aansluit.

De anonimiteit van de melder staat altijd centraal. De medewerkers van M. filteren de gedane meldingen. Een melding die de anonimiteit van de tipgever in gevaar zou kunnen brengen, wordt niet doorgegeven of eerst verder geanonimiseerd. Op het moment dat een melding door M. in het systeem wordt gezet, ontvangen de geautoriseerde personen bij de politie en de gemeente een berichtje. De geautoriseerde personen kunnen dan inloggen in het beveiligde systeem om de anonieme melding in te zien.

Woensdag 17 juli tekenden burgemeester Hans Gilissen en Marc Janssen, vertegenwoordiger van Meld Misdaad Anoniem, de overeenkomst voor de samenwerking.

Daarnaast gaan komende tijd M. en de gemeente Venray een op maat gemaakte campagne opzetten om de bereidheid om anoniem criminaliteit en misstanden te melden te verhogen.

Bij de foto: Marc Janssen, manager Communicatie van Meld Misdaad Anoniem, en burgemeester Hans Gilissen ondertekenden de overeenkomst tussen de gemeente Venray en Meld Misdaad Anoniem.
Lees verder

Nieuwe directeur EC De Peelbergen

Gepubliceerd op: 18-07-2019 10:00

Ken Ruysen is per 1 oktober aangesteld als directeur van het Equestrian Centre de Peelbergen. Ruysen volgt Frank Laenen op, die per 1 november zijn functie neerlegt en bij een nieuwe werkgever een volgende stap in zijn carrière zal maken.


Lees verder

Schouten Vleeswaren onder nieuwe vlag

Gepubliceerd op: 17-07-2019 13:00

Schouten Vleeswaren, ontstaan in 1988 en met twee productielocaties in Tegelen en Lottum, is onderdeel geworden van Group of Butchers. Dit wordt gemeld door Vlees Magazine.
Lees verder

Munckhof en de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Gepubliceerd op: 17-07-2019 10:00

Munckhof heeft Trede 3 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Munckhof op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven.

Lees verder

In de steigers

Gepubliceerd op: 16-07-2019 12:06

Het is maandagavond als ik dit stukje tik. Of sterker nog; het is al bijna middernacht en ik kom zojuist uit een vruchtbaar en inspirerend overleg met de technische collega’s van Omroep Venlo en Omroep Reindonk. Een avond waar in gezamenlijkheid mooie lijnen zijn uitgezet voor de nieuwe omroep in Horst aan de Maas. Binnenkort zal Omroep Reindonk namelijk omgedoopt worden tot Omroep Horst aan de Maas. Precies volgens plan en de businesscase zoals die door een overtuigende meerderheid van de gemeenteraad op 12 februari jl. is omarmd.
Lees verder

Meer Nieuws

© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)