Menu

Twitter feed Reindonk

Nominatie documentaire Marijn Poels voor NL Awards

De documentaire Twee levens in een hart van de uit Swolgen afkomstige documentairemaker Marijn Poels is genomineerd voor de jaarlijkse NL-Awards. Woensdag 25 maart worden de prijzen uitgereikt in Ermelo.

Twee levens in een hart gaat over de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders die vijftig jaar geleden naar Limburg kwam om het tekort op de arbeidsmarkt aan te vullen.


Marijn Poels portretteerde twee van hen: Lakhdar Maazouzi (83) en Larbi Yahyia (68). Net als veel andere Marokkaanse arbeidsmigranten leven zij in twee werelden, met hun families in Marokko en met hun kinderen in Nederland. Lange vakanties naar hun geboorteland maken de heimwee dragelijk. De documentaire laat zien hoe de gasten blijvers werden, zwevend tussen twee culturen.


De NL-Awards zijn een initiatief van Stichting ROOS en zijn onderscheidingen voor de beste producties van de Nederlandse regionale omroepen. Twee levens in een hart is genomineerd in de categorie Documentaire. De film werd in coproductie met L1 gemaakt.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)