Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Nominatie Reindonk Beste Lokale Omroep 2015

Voor het tweede opeenvolgende jaar is Omroep Reindonk uit Horst aan de Maas genomineerd als 'De Lokale Omroep van het Jaar.'

De OLON (Organisatie Lokale Omroepen Nederland) heeft in het kader van de Week van de Lokale Omroep alle 280 lokale omroepen in Nederland laten meedingen in het kader van de OLON Awards. Alle 93 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2015 van de OLON (Organisatie Lokale Omroepen Nederland) deden automatisch mee in de strijd om de titel 'De Lokale Omroep van het Jaar 2015'. Na een voorselectie zijn 7 lokale omroepen genomineerd voor deze titel, waaronder Omroep Reindonk.

Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op meerdere platforms, kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering , lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.

Overige omroepen
Naast Omroep Reindonk zijn ook Studio 040 (Eindhoven), TV Enschede FM (Enschede), OOG (Groningen), MFM/Dtv (Oss), OPEN (Rotterdam) en Omroep Venlo (Venlo) genomineerd. Deze omroepen horen samen met WOS Media (De Lokale Omroep van het Jaar 2014) tot de beste 8 lokale omroepen van Nederland. Deze 8 omroepen worden dit jaar ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector.

Directeur Pieter Janssen van Omroep Reindonk: "Het is geweldig nieuws dat we vandaag te horen hebben gekregen. We zijn de kleinste omroep tussen alle genomineerden en dat stemt ons bijzonder tevreden."

Op woensdag 13 mei 2015 krijgen de omroepen 15 minuten de tijd om zich te presenteren aan de jury. De manier waarop ze dit doen is geheel vrij. Doel is dat de jury een indruk krijgt van wat de omroep doet en waar zij voor staat. Na de presentatie door de omroep heeft de jury gelegenheid om de vertegenwoordigers van de omroep te bevragen.

Lokale Omroep Awards
Op vrijdag 5 juni 2015 wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (30 mei t/m 5 juni 2015). Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2015 uitgereikt, de prijzen voor de beste programma’s van de lokale omroepen. De nominaties voor de Lokale Omroep Awards worden bekend gemaakt op 21 mei 2015.

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma's verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 275 publieke lokale omroepen in Nederland.

Jury
De jury van de Lokale Omroep Awards 2015, onderdeel Lokale Omroep van het Jaar, bestaat uit: Toine van Peperstraten (FOX sport en VARA Radio), voorzitter, Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Aart den Haan (directeur WOS Media).


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)