Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Ode aan de Peel in Horst lijkt door te gaan

11 augustus 2017

De buitenvertoning van de film ‘Portretten uit de Peel’ van Wiek Lenssen in de Kasteelse Bossen zaterdag lijkt gewoon door te gaan. Donderdag werd de eerste vertoning in Venray vanwege de slechte weersvoorspellingen afgelast.

Lenssen houdt de weersverwachting nauwlettend in de gaten. De Swolgense filmmaker verwacht dat de voorstelling vrijdag in Meijel en zaterdag in Horst niet uitgesteld hoeft te worden. “Het ziet ernaar uit dat het morgenavond droog wordt. Het definitieve besluit wordt in de ochtend genomen. Gaat het niet door dan krijgen mensen die zich voor de voorstelling hebben aangemeld dit rond de middag te horen", zegt Lenssen tegen Omroep Reindonk.

Het evenement Ode aan de Peel vindt in totaal in vijf Peelgemeenten plaats. Behalve de documentaire over Peelbewoners is er ook een optreden van Arno Adams en een theatraal verhaal van Frans van de Pas. De voorstelling in Venray is verplaatst naar naar dinsdag 15 augustus. Ook Nederweert-Eind (16 augustus) en Helenaveen (20 augustus) staan nog op het programma.

‘Portretten uit de Peel’ kreeg eerder dit jaar een eervolle vermelding tijdens het Limburgs Filmfestival in Venlo.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)