Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Oldtimer tourrit door bloemenregio

13 augustus 2019

Het evenement vindt plaats op 25 augustus 2019

Op zondag 25 augustus wordt de Borderline/ Grenzlandrit weer gereden. De rit is bedoeld voor Oldtimers, voornamelijk van voor bouwjaar 1959. Het motto is: 'Oldtimer und Blumen verbinden Mensen'.

Het rollende oldtimermuseum zal de bloemenregio van Noord Limburg en pareltjes van Oldtimerrestauratie/industrieel erfgoed verkennen. 

Doel is om de deelnemers kennis te laten maken met elementen van de omgeving, bijzondere gebouwen en dorpen.
Vooral de omgeving Lottum met zijn Rozenhof en de vele rozenkwekerijen zijn een lust voor het oog en een streling voor de neus.

De route is 85 km lang en gaat vanuit Lottum naar Megelsum, Blitterswijk, Smakt, Geijsteren, Wanssum, Wellerlooi, Arcen, Lomm en Venlo. Aan de rit nemen oldtimers van verschillende merken deel, waarbij wel het hoofdaccent ligt op voertuigen die ouder zijn dan 50 jaar. Daarbij moet onder meer gedacht worden aan merken zoals Alvis, Austin Healy, Barkas, BMW, Citroen, Jaguar, MG, Singer en Triumph. Wederom doen ook een aantal pre-War en bijzondere automobielen mee.

Er wordt op zondag 25 augustus verzameld op en rondom de Markt in Lottum, alwaar om 11.30 uur bij de Rozenhof Burgemeester Ryan Palmen de startvlag zal hanteren.

De organisatie adviseert bezoekers om met de fiets te komen (ivm beperkte parkeermogelijkheden).© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)