Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Omroep Reindonk lanceert eigen app

Sinds kort beschikt Omroep Reindonk over een eigen APP. Hierop is het lokale nieuws uit Horst aan de Maas uitgebreid terug te vinden. "Daarnaast is het ook mogelijk om live en on demand radio en tv-uitzendingen te kunnen volgen", zo geeft directeur Pieter Janssen van de publieke lokale zendgemachtigde aan." Tevens is het weerbericht voor de regio Noord-Limburg prominent te volgen."

"Het was al lange tijd een wens om op tablets en mobiele telefoons een handige app beschikbaar te hebben", aldus Janssen. "Onze webleverancier heeft dit voor ons mogelijk gemaakt waarbij we een systeem hebben om berichten met één druk op de knop te publiceren op onze beeldkrant, website, social media en nu dus ook de app. Deze berichten komen vervolgens terecht bij de radio- en tv-afdeling die hier vervolgens mee aan de slag gaan, zoals het lokale nieuws wat op ieder half uur op de radiozender te horen is. Crossmediaal dus", zo geeft Pieter Janssen aan.

Omroep Reindonk behoort bij een van de acht toonaangevende lokale omroepen in Nederland. "Het afgelopen jaar zijn we genomineerd voor beste lokale omroep van het jaar", aldus Janssen. "Reindonk is een kleine omroeporganisatie maar we timmeren wel aan de weg voor een lokaal toereikend media-aanbod waar het kleine en grote nieuws uit de leefomgeving een prominente rol speelt. De sociaal culturele verbondenheid is het gebied waarin we ons focussen." Naast het lokale nieuws brengt de omroep verschillende programma's op diverse platforms waarin de kijker zichzelf kan herkennen.

Mensen uit de regio willen continu op de hoogte blijven van het nieuws wat er om hen heen gebeurt. "Kijkers en luisteraars willen alle informatie op alle momenten, op alle schermen waarover zij beschikken. Een app is dus een belangrijke content-verspreider", zegt Pieter Janssen.

Via de Reindonk app is het ook mogelijk om berichten, foto's en video's in te sturen. Janssen: "De omroep werkt al met zestien correspondenten in de dorpskernen van de gemeente Horst aan de Maas. Via de app is het voor iedereen mogelijk om op een eenvoudige wijze nieuwsfeiten die men tegenkomt door te sturen naar onze redactie."

De Omroep Reindonk app is voor Android en iOS. De applicatie is gratis te downloaden en is ontwikkeld door HPU Internet Services.
© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)