Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Omroep Reindonk zoekt nieuwsredacteuren

Een gesprek met Peter Surminski, coördinator beeldkrant en nieuwe media bij Streekomroep Reindonk.

Peter, kun je kort iets vertellen over Omroep Reindonk?
Omroep Reindonk is een publieke omroep die de inwoners van Horst aan de Maas (en net daarbuiten) informeert  via  mediakanalen zoals televisie, radio, beeldkrant,  internet, facebook, twitter en  Reindonk-App.  We doen dat niet alleen binnen onze eigen gemeente maar ook over en voor een  aangrenzend gebied. We heten officieel dan ook Streekomroep Reindonk.

Waarom doen jullie dat?

Je bedoelt hoe wij onszelf zien? Neem nou bijvoorbeeld alle inwoners van Horst aan de Maas.  Wij als omroep zien ons daar precies midde in. Wij verbinden al die mensen met informatie. Uiteindelijk wil toch iedereen weten wat er in de gemeente of dorp of zelfs in de straat gebeurt?  Er komen hier berichten binnen vanuit alle hoeken :  gemeente, sportverenigingen, dorpsraad, politie, scholen, “meense zoas geej en ik…” en nog veel meer. Mede door die voorziening is het goed wonen in onze mooie gemeente.

Wie zoeken jullie?

We zoeken redacteurs. Vrijwilligers die het leuk en interessant vinden om van die informatie een bericht te maken. En dat te plaatsen op de verschillende mediakanalen. Zo iemand heet een redacteur. En je hoeft niet per se uit Horst zelf te komen.

Stel, ik wil graag redacteur worden?

Allereerst gaan we jou uitnodigen voor een kopje koffie voor een kennismakingsgesprek. Daarna volgt een introductie zodat je weet hoe het er allemaal uitziet.  Je mag van ons ook gerust verwachten dat je goed wordt begeleid. En dat begeleiden gaat langzaam over in coachen.  

En verder?

Nou, je krijgt alle middelen van ons zoals een PC,  een goede werkplek en vergeet niet al die leuke collega`s. Je wordt gewaardeerd om wie je bent en wat je doet.

Hoe ziet de ideale redacteur eruit?

Bij de redactie zijn we vooral  met teksten en foto`s bezig.  De Nederlandse taal  speelt daarbij een belangrijke rol.  Al die teksten worden op een PC verwerkt.  Je werkt samen in een team dat elke dag berichten maakt. Je geeft zelf aan op welk(e)  moment(en)  je daarvoor beschikbaar bent. Kun jij je hierin vinden, dan ben jij die ideale redacteur.

Waar kom ik te werken?

Jouw werkplek is in het studiogebouw aan de Bemmelstraat in Horst, maar op sommige momenten kun je ook zelfs van thuis uit werken.

Waarom zou ik me aanmelden?

Je vindt het hartstikke interessant om in dat hart van de samenleving te werken. Je leert ontstellend veel en op allerlei gebied. Je ziet bijvoorbeeld wat er in Horst aan de Maas en daarbuiten allemaal gebeurt. Je leert bij ons wat elk mediakanaal doet en je krijgt een kijkje achter de schermen. En wie weet voor de liefhebber : er zijn ook mogelijkheden en kansen om eventueel door te groeien naar radio of televisie.  Wat dacht je van netwerken? Je krijgt de kans om met allerlei mensen in contact te komen. Kortom : de tijd van je leven….!

Interesse? Aanmelden kan via directie@reindonk.nl


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)