Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Omroep

Kijk- en luisteronderzoek Omroep Reindonk


Per 1 september 2019 zal Omroep Reindonk worden omgedoopt tot Omroep Horst aan de Maas. Om u optimaal te kunnen bereiken met louter nieuws en mooie programma’s uit en over Horst aan de Maas, is uw mening en wijze van mediaconsumptie voor ons van grote waarde.

Lees verder

Afscheid omroep Reindonk op 31 augustus


Met ingang van 1 september verandert de naam van omroep Reindonk in omroep Horst aan de Maas. Een nieuwe, professionele omroep gaat van start.
Maar voor het zover is, willen we op een leuke manier afscheid nemen van omroep Reindonk. Dat doen we op zaterdagavond 31 augustus van 19.00 – 01.00 uur op Reindonk Radio. We maken dan een programma, waarin medewerkers en oud-medewerkers terugblikken op 22 jaar Reindonk.

Lees verder

Kijk- en luisteronderzoek Omroep Reindonk


Per 1 september 2019 zal Omroep Reindonk worden omgedoopt tot Omroep Horst aan de Maas. Om u optimaal te kunnen bereiken met louter nieuws en mooie programma’s uit en over Horst aan de Maas, is uw mening en wijze van mediaconsumptie voor ons van grote waarde.

Lees verder

In de steigers


Het is maandagavond als ik dit stukje tik. Of sterker nog; het is al bijna middernacht en ik kom zojuist uit een vruchtbaar en inspirerend overleg met de technische collega’s van Omroep Venlo en Omroep Reindonk. Een avond waar in gezamenlijkheid mooie lijnen zijn uitgezet voor de nieuwe omroep in Horst aan de Maas. Binnenkort zal Omroep Reindonk namelijk omgedoopt worden tot Omroep Horst aan de Maas. Precies volgens plan en de businesscase zoals die door een overtuigende meerderheid van de gemeenteraad op 12 februari jl. is omarmd.

Lees verder

Reindonk verder zonder hoofdredacteur


Hoofdredacteur Gerard Pansier vertrekt per 1 juni bij Omroep Reindonk. De omroep moet bezuinigen en is daarom genoodzaakt de personele formatie in te krimpen. De functie van hoofdredacteur wordt daarom opgeheven.

Lees verder

Lijsttrekkers met elkaar in debat 


HALLO Horst aan de Maas en Omroep Reindonk presenteren op dinsdag 20 maart in samenwerking met OV Concordia ’62 het verkiezingsdebat. Dit debat vindt plaats in ’t Gasthoês in Horst en start om 20.00 uur.

Lees verder

Alle dagen carnaval op Reindonk


Omroep Reindonk heeft de komende dagen een uitgebreide carnavalsprogrammering. Zaterdag is de aftrap met een registratie van de optocht van Grubbenvorst.

Lees verder

Prinsenparade van start op televisie


Na het succes van vorig jaar brengt Omroep Reindonk ook dit jaar weer een PrinsenParade op televisie. Presentator Louis Vullings ontvangt daarin alle carnavals-prinsen, adjudanten en vorsten uit onze gemeente.

Lees verder

Cultuur en muzikaliteit in Aan Tafel Met..


Het muzikale en culturele gehalte is hoog in de tweede aflevering van het nieuwe tv-praatprogramma Aan Tafel Met.. Arie Stas en Jan Duijf van het initiatief Horst aan de Maas 800 en muzikant en talentenjachtwinnaar Lennart Huijs zitten in de tweede uitzending aangeschoven bij onze presentator.

Lees verder

Nieuw tv-programma bij Reindonk


Omroep Reindonk brengt deze week een nieuw tv-praatprogramma op de buis. In Aan tafel met.. nemen actuele gasten uit Horst aan de Maas plaats aan de talkshowtafel in het Parkhotel in Horst en praten ze met de presentator over hun onderwerp uit het nieuws.

Lees verder

Negen jubilarissen bij Omroep Reindonk


Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Omroep Reindonk werden vrijdagavond negen jubilarissen in het zonnetje gezet voor hun tomeloze inzet.


Peter Berghs, Ed van Heijster, Eric Reijnders, Robert Joosten, Peter Keijsers, Edward Voeten, Piet Philipsen en Jan Droessen vierden hun (ruim) 25 jarig 'dienstjubileum' bij de omroep of bij hun voorgangers: de ROZAH en/of de LOS.

'Medewerker van het eerste uur' Huub Craenmehr deed er nog een schepje bovenop: hij viert dit jaar zijn 40-jarig lidmaatschap als technicus bij Omroep Reindonk. Hij begon in 1977 als programmatechnicus bij de ziekenomroep ROZAH.

Lees verder

Breng je stem uit voor de Winterse 50


Is All I want for Christmas van Mariah Carey nog steeds de populairste kersthit? Of wordt deze kerstklassieker ingehaald door Chris Rea, Band Aid of Wham? De stembus voor de Winterse 50, de hitlijst met de populairste kersthits, is open.

Lees verder

15.000 euro voor Het Beukenhof in America


Tien projecten uit Horst aan de Maas en Venray hebben een cheque ontvangen uit het Rabobank Coöperatiefonds. Stichting Het Beukenhof mocht een cheque van maar liefst 15 duizend euro in ontvangst nemen voor het realiseren van openluchttheater, speeltuin, dierenweide en park 'Het Beukenhof' in America.

Lees verder

Reindonk herhaalt portret Kees van Rooij


Omroep Reindonk herhaalt vanavond op televisie een interview met burgemeester Kees van Rooij uit december 2015. Van Rooij nam vrijdag afscheid van de gemeente waar hij bijna twaalf jaar burgemeester was.

Lees verder

Omroep Reindonk bestaat 20 jaar


Vandaag bestaat Omroep Reindonk precies twintig jaar. Op 13 juli 1997 startte de uitzendingen op radio en via de beeldkrant.

Lees verder

Omroep Reindonk op nieuw kanaal bij KPN


Omroep Reindonk is sinds deze week op een ander kanaalnummer te ontvangen bij abonnees van KPN. Reindonk TV is vanaf nu te ontvangen via kanaal 1367. Radio Reindonk blijft ook digitaal beschikbaar via KPN via kanaal 1067.

Lees verder

Reindonk herdenkt 4 en 5 mei


In het kader van 4 en 5 mei zendt Omroep Reindonk vanavond de toneelvoorstelling Kleine Mensen, Grote Helden van Setovera uit Sevenum uit. Dit docudrama speelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in de regio Sevenum.

Lees verder

1000e Wekkerradio op Reindonk


Al jarenlang stemmen luisteraars op zondagmorgen af op het radioprogramma, dat zondag voor de 1000e keer werd uitgezonden: de wekkerradio. Ruim 19 jaar brengen de twee radiomakers de zondagochtend in de studio door. Voor Veronique is dit iets minder: zij presenteert het programma bijna 15 jaar.

De presentatoren Louis Vullings en Veronique Klaassen werden voor een uur voor de jubileumuitzending op een bijzondere wijze zelf gewekt'. Om klokslag 8 uur stond Aaltied Noeit te Laat aan de deur bij Louis Vullings in Horst. En een paar kilometer verderop stonden de heren van de Toddezek aan de voordeur bij Veronique Klaassen in Tienray.

Lees verder

Wekkerradio: de fiets is eruit !


Twee keer geluk vandaag voor Mien Keijsers uit Horst: zij is zondagmorgen de eigenaresse geworden van de fiets, die ze won in het radioprogramma 'de Wekkerradio'. Een week voor de 1000e uitzending koos zij de envelop met het nummer 17, nadat zij als de dagwinnares met het goede antwoord uit 'de emmer' was gehaald.

Binnenkort mag zij haar prijs gaan verzilveren bij Tweewielerspecialist Theo Lommen in een van zijn filialen in Sevenum of Horst.

'Het was spannend, maar eindelijk is de fiets eruit' lacht presentatrice Veronique Klaassen. 'De fiets zat dus in de laatste enveloppen. We hebben geen idee in welke envelop de hoofdprijs zit, maar met nog maar vijf enveloppen voor dit jaar werd de kans natuurlijk steeds groter'.
Haar collega Louis Vullings vult aan: 'Maar in de laatste enveloppen voor dit jaar zitten ook nog mooie prijzen, dus blijf vooral luisteren en meepuzzelen'.

Lees verder

Gewoon Doen TV bij Reindonk


Vanaf donderdag 24 november zal bij Streekomroep Reindonk 'Gewoon Doen TV' starten. Een wekelijks kort programma-item dat gemaakt wordt door en voor mensen met een verstandelijke beperking. "We hebben voor dit programma de samenwerking opgezocht met Gewoon Doen in Horst, een organisatie die dagbesteding biedt voor kwetsbare mensen in een ongebruikelijke, eigentijdse vorm: theater", zo vertelt Pieter Janssen van Streekomroep Reindonk.

Sandy Uytterhoeven begon vijf maanden geleden met de opbouw van een dagbesteding, waarbij mensen met een verstandelijke beperking samen een theatervoorstelling maken. Dagbesteding in die vorm is nog uniek in Nederland.
Deze organisatie is bezig met foto, film en internet en heeft vanaf november een vast 'baken', te weten 'Gewoon Doen TV' bij Streekomroep Reindonk.

Gewoon Doen doet echter meer, zo vertelt Sandy: "We halen ook oude meubels op bij mensen, knappen die op, bewerken ze met kunst en verkopen ze weer in ons pandje en in onze webshop.” Samen met twee vaste medewerkers en enkele vrijwilligers biedt ze een creatieve dagbesteding aan waar ook hands-on gewerkt kan worden.

Daarnaast krijgt Sandy hulp van leerlingen van Gilde Opleidingen, een basisschool uit de buurt en een leerling van de opleiding voor Docent Theater. Deze gaat samen met de acteurs een voorstelling maken speciaal voor kinderen.

'Gewoon Doen TV' wordt wekelijks op donderdag uitgezonden bij Streekomroep Reindonk.

Lees verder

Tweede film Ooijen-Wanssum op TV


De tweede documentaire van Marijn Poels over de Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is in première gegaan. Op 11 oktober konden belangstellenden in Meerlo een kijkje komen nemen. Documentairemaker Marijn Poels (Meerlo, 1975) heeft het proces van aanbesteding vanuit verschillende invalshoeken vastgelegd. In zijn film is goed te zien wat de verschillende stappen van de aanbesteding zijn geweest, hoe de deelnemende aannemers te werk zijn gegaan en hoe de bewoners in het gebied over het project denken. Komende zaterdag zal Streekomroep Reindonk deze documentaire uitzenden.

Lees verder

Mike Teunissen en Peter Winnen op TV


In de uitzending van Reindonk Sport TV staat de wielrensport centraal. Aan tafel zitten Mike Teunissen en Peter Winnen. Mike Teunissen (24) geldt in het Nederlandse wielrennen al jaren als een aanstormend talent. Hij begon in 2002 met wielrennen. De enthousiaste wielrenner uit IJsselstein klopte in zijn jeugd al op de deur als veldrijder. Sinds dit jaar maakt hij deel uit van Team Lotto NL - Jumbo. Peter Winnen (59) was zonder twijfel één van Nederlands beste tourrenners van de jaren tachtig. Hij was twaalf jaar prof en startte acht keer in de Tour de France. Hij won drie Tourritten en in totaal zeventien wedstrijden.

Lees verder

80's Week bijzonder succesvol


De '80's Week' die maandag 5 september gestart is op het radiokanaal van Streekomroep Reindonk wordt als succesvol betiteld. "De vele positieve reacties en toenemende luistercijfers geven aan dat deze eerste themaweek die we op de zender hebben aanslaat", aldus omroepdirecteur Pieter Janssen.

"Online zien we een verdubbeling van de luistercijfers en reacties uit het veld geven veelal de 'blik van herkenning' aan", vertelt Janssen. "Dit is een proef geweest om te kijken of we een themaweek kunnen inrichten op een lokaal station, waarbij we naast de muziek ook veel informatie uit Noord-Limburg kunnen brengen", vult music director Peter Trienekens aan.

De '80's week' is nog tot en met vrijdag 9 september 19.00u te horen. "Op zaterdag zullen we tussen 14.00 en 17.00u nog een kleine after party houden", aldus Peter Trienekens. "In 'Reindonk Gold' zullen we de top 3 van drie hitparades uit dit decennium laten horen en we hebben de favoriete 80's hit van bekende Nederlanders, waaronder Lindo Duvall en Frans Duyts."

Op de vraag of dit voor herhaling vatbaar is reageren beide heren eenstemmig: "Zeker, maar we gaan hier eens rustig over nadenken!"

Lees verder

'PSW in beeld' nieuw bij Reindonk


Al ruim zestig jaar biedt PSW zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking op het gebied van wonen, dagbesteding, onderwijs, vrije tijd en werk. Van oudsher is de organisatie gevestigd in Midden-Limburg, maar ook in Noord-Limburg wordt op vraag van ouders en verwijzers de betrokkenheid van PSW steeds groter. Streekomroep Reindonk zal in een zesdelige serie laten zien waar PSW voor staat.

Lees verder

Start 80's week bij Reindonk


Vanochtend om 7.00u is de 80's Week bij Streekomroep Reindonk van start gegaan. Tot en met vrijdag 9 september zal de radiozender van de omroep tussen 7.00 en 19.00u stil staan bij gebeurtenissen en muziek uit dit decennium.

Naast internationaal nieuws zal er op de zender ook nieuws uit Noord-Limburg te horen zijn. Oude fragmenten, dialectnummers, de start van Rowwen Hèze, zijn enkele van de hoogtepunten. Daarnaast is er dagelijks in het actualiteitenprogramma een terugblik naar de jaren tachtig met een inwoner uit Horst aan de Maas. Zo vertelt oud gemeentesecretaris Bennie Oolthuis over de perikelen die in de jaren tachtig rondom het zwembad in Horst speelden, haalt Thei Verberkt de start aan van de Lokale Omroep Sevenum, vertelt Mark Nabben over speelgoed uit de jaren tachtig dat anno 2016 nog steeds in trek is en is er een lid uit de beginjaren van de dialectband Rowwen Hèze in de uitzending.

De tijd van de kubus, Back to the Future, jongens met een matje en gel in de haren, The Dukes of Hazard en meer. In de '80's Week' bij Reindonk komt dit allemaal terug.

Lees verder

Reindonk gaat terug naar de 80's


De jaren tachtig zullen van maandag 5 tot en met vrijdag 9 september centraal staan in de radioprogrammering van Streekomroep Reindonk. Van 7.00 tot 19.00 uur zal de zender niet alleen teruggaan naar het decennium van Bruce Springsteen, The Bangles, maar ook naar de start van Rowwen Hèze. "Vijf dagen lang gaan we 'Back to the 80's", zo vertelt Music Director Peter Trienekens van de streekzender.


Naast de muziek uit de jaren tachtig zullen ook lokale nieuwsfeiten uit het betreffende decennium te horen zijn. "We maken een mooie afwisseling in de dagprogrammering", aldus Trienekens. In de actualiteitenuren 'ReindonkNU zal ook dagelijks een vooraanstaande inwoner uit Horst aan de Maas gevraagd worden naar verhalen uit de jaren tachtig.

De tijd van de kubus, Back to the Future, jongens met een matje en gel in de haren, The Dukes of Hazard en meer. In de '80's Week' bij Reindonk komt dit allemaal terug. "We zijn druk doende met de voorbereidingen; het is voor ons al een feest van herkenning en ik ben ervan overtuigd dat onze luisteraars dit hetzelfde zullen ervaren", zo besluit Trienekens.

Lees verder

Hoe wordt 'Focus' gemaakt?


Elke dag zendt Streekomroep Reindonk het tv-journaal Focus uit, met daarin aandacht voor wat er zich zo allemaal afspeelt in de gemeente Horst en de Maas. Regelmatig is er ook aandacht voor nieuws buiten de gemeentegrens, maar dan is er wel een directe relatie met onze gemeente.

Lees verder

Rozenfestival op TV Reindonk


Het Rozenfestival in Lottum komt er weer aan, op 13, 14 en 15 augustus 2016. Momenteel wordt in het Rozendorp Lottum hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen. Streekomroep Reindonk zal in een dagelijks TV-bulletin van maandag 8 tot en met maandag 15 augustus verslag doen van de voorbereidingen en op de dagen zelf een impressie geven van de gebeurtenissen.

Lees verder

Dendron TV bestaat 1 jaar


Voor veel jongeren is het een droom: in de keuken kijken bij een mediabedrijf. Streekomroep Reindonk heeft vorig jaar leerlingen van het Dendron College die kans geboden. Eén schooljaar later kijken leerlingen en directie van de middelbare school uit Horst aan de Maas terug op een samenwerking die een mooie toekomst tegemoet gaat.

Sinds dit schooljaar heeft het Dendron College een eigen TV-ploeg, die bestaat uit zo’n 13 leerlingen van vmbo, havo, vwo en vwo-plus in de leeftijd van 12 tot 17 jaar. Van de medewerkers en stagiair(e)s van Reindonk krijgen de leerlingen masterclasses. Met veel geduld leren zij de jonge Dendronploeg de kneepjes van het vak. De leerlingen vinden het geweldig om aan zulke projecten deel te nemen. “Ik kan niet wachten om te starten als verslaggever”, aldus een enthousiaste Merel Poels en ook de overige leerlingen blijven niet achter: “Dit is zo gaaf!”

De items worden door jongeren bedacht en gemaakt. "We kunnen nog lang hiermee doorgaan", aldus de jongeren.

Lees verder

Reindonk 'leeft' in Horst aan de Maas


"De uitkomsten van het in mei gehouden Kijk- en Luisteronderzoek van Streekomroep Reindonk mogen er wezen", dat stelt Pieter Janssen, directeur van de zender. "We blijken goed geworteld in de gemeente Horst aan de Maas”. 

De publieke lokale omroep uit Horst aan de Maas heeft via onderzoeksbureau Toponderzoek uit Horst aan de Maas een enquête gehouden. "We hebben via ons burgerpanel TipHorstaandeMaas.nl een vragenlijst rond laten gaan en vervolgens de onderzoeksresultaten gewogen op leeftijd en geslacht om een afspiegeling van de werkelijkheid te krijgen", zo geeft Martijn Hulsen van Toponderzoek aan. "We kregen hierop gigantisch veel reacties, een indicatie dat het onderwerp leeft."

“Het onderzoek is uitgesmeerd over alle dragers van de omroep. Op radio scoren we bijzonder hoog", zo vertelt Pieter Janssen. “We behoren tot de top 3 van best-beluisterde zenders. Daarnaast zie je dat ook op televisie de score goed is, want één op de vier huishoudens kijkt wekelijks naar ons tv-kanaal. Je merkt wel dat het traditionele TV-kijken wordt ingehaald door het kijken 'on demand' via internet en social media", aldus Janssen.
 
"De website Reindonk.nl blijft één van de meest geraadpleegde (nieuws)sites in Horst aan de Maas. 
Janssen: "Ook onze app wordt regelmatig genoemd als informatiekanaal. Daarnaast zien we de cijfers van onze social media kanalen ook flink stijgen. Aandachtspunt blijft om jongeren te binden aan de organisatie, iets waarmee we dit jaar zijn gestart met onder andere scholenprojecten zoals Dendron-TV."
 
Uiteraard zijn er ook aanbevelingen. "Dat vinden we eigenlijk nog het meest waardevolle. We zijn in november 2013 gestart met een 'nieuw Reindonk', waarbij de focus voornamelijk lag op het nieuws in de regio. We zien dat dit bijzonder gewaardeerd wordt. Aandachtspunt is onder andere het feit dat we veel herhalen op de televisie en we hierin geen herkenbare programmering hebben buiten het nieuwsprogramma Focus", aldus Janssen. "Hier gaan we de komende periode flink aan werken!" Ook enkele programma's op de radio worden gemoderniseerd. "Reacties die veelvuldig terug kwamen hebben we opgepakt en hebben al geresulteerd in enkele aanpassingen, die we de komende tijd nog verder gaan finetunen."
 
De samenwerking met huis-aan-huis-blad 1HorstaandeMaas is ook onderzocht. "De samenwerking tussen Streekomroep Reindonk en het weekblad wordt als bijzonder positief ervaren", aldus Janssen.
 
Streekomroep Reindonk zal de komende periode de aanbevelingen verder uitwerken tot concrete veranderingen. Daarmee doe je recht aan de uitkomst van het onderzoek", aldus Janssen die de zender een verder nieuws-elan wilt geven. Dit bereiken we onder andere door in te zetten op samenwerking met collega-omroepen in Noord-Limburg waarbij de herkenbaarheid voor inwoners van Horst aan de Maas geborgd dient te blijven. Op deze manier kunnen we hyperlokaal nieuws blijven brengen met onze vrijwilligers die in de haarvaten van de samenleving zitten en waar we ontzettend trots op zijn. Deze insteek wordt enorm gewaardeerd, zo blijkt uit het onderzoek, en hier hebben inwoners in de regio gewoon recht op.

Daarnaast zullen we ons nog meer op jongeren gaan focussen. En dat hopen we, bij een herhaling van een Kijk- en Luisteronderzoek over een jaar of twee, terug te kunnen zien in de resultaten. Maar eerst... gaan we een klein feestje bouwen", zo besluit Janssen.

Lees verder

Dagelijks actualiteiten uit Noord-Limburg op de radio


Iedere werkdag is in het radioprogramma ReindonkNu op zeven momenten aandacht voor actuele zaken die in Noord-Limburg spelen. ReindonkNU praat je bij over het laatste nieuws, verkeersinformatie, verenigingsnieuwtjes, agenda-tips en zo meer.
 
"We kiezen bewust voor een grote spreiding in ons nieuwsaanbod", zo vertelt directeur Pieter Janssen van Streekomroep Reindonk. "We hebben drie dag-blokken en één blok om terug te kijken."

Lees verder

Loop jij straks stage bij Reindonk?


Zoek jij een stageplek voor het komend schooljaar in de audiovisuele sector? Dan ben je bij Streekomroep Reindonk in Horst aan de Maas aan het juiste adres!
We zijn voor komend schooljaar op zoek naar een stagiair(e) mediavormgeving. Dit is je kans om de fijne kneepjes van het audio/visuele vak te leren. Streekomroep Reindonk is een erkend leerbedrijf en gecertificeerd om stagiaires te begeleiden.


Lees verder

Reindonk gaat verder professionaliseren


De lokale omroep uit Horst aan de Maas gaat verder inzetten op professionalisering. Vanaf 1 juni zal Gerard Pansier uit Blerick bij de zender uit Horst aan de Maas part-time aan de slag gaan.

Lees verder

Honden aan de lijn!


Het broedseizoen is voor vele vogels al gestart en dit betekent dat vooral de jonge dieren nu kwetsbaar zijn voor verstoring. Dit geldt ook voor de jonge reeën die nu geboren worden. Zeker als ze worden opgejaagd is de kans groot dat ze hierdoor in de problemen komen. Dit vraagt om extra aandacht van wandelaars die hun trouwe viervoeter willen meenemen.

Houd u zich dus aan de regels die gelden voor de diverse natuurgebieden die we rijk zijn hier in de omgeving. De boetes voor overtredingen zijn niet mis en worden ook echt uitgedeeld.

Extra aandacht geldt voor gebieden die als beschermd natuurmonument worden aangegeven door middel van een bordje met daarop een artikelnummer. Gaat men dan toch in zo'n gebied wandelen met de hond, kan men op basis van dit wetsartikel bekeurd worden met een boete van maximaal € 370,00. De kosten van de boete worden bepaald door het Openbaar Ministerie.

Natuurlijk zijn er ook nog veel stukjes natuur waar mensen met hun trouwe viervoeter wel mogen wandelen. Kijk dit van te voren goed na, voorkomen is beter dan genezen.

Lees verder

Uitbreiding samenwerking Reindonk en Nima


De publieke lokale omroepen uit Gennep en Horst aan de Maas zetten hun samenwerking verder in. Vanaf maandag 16 mei zal er dagelijks een identiek radioprogramma tussen 12.00u en 13.00u te horen zijn op beide zenders, waarin actualiteiten uit Noord-Limburg de boventoon voeren.
 
"In januari zijn we verkennend gestart om een televisieprogramma op beide zenders uit te zenden", zo vertelt directeur Pieter Janssen van Streekomroep Reindonk uit Horst aan de Maas. "Je merkt dat het interessegebied van kijkers en luisteraars niet stopt bij gemeentegrenzen. Met die insteek bereiden we redactioneel het TV-programma voor. Daar breiden we nu ook naar het dagelijks radioprogramma mee uit."

"We merken dat we door krachtenbundeling veel sterker staan", aldus voorzitter Rob Stolk van NimaRTV uit Gennep. "Belangrijk voor de lokale omroepen in deze regio is het behoud van de lokale identiteit, die we hoog blijven behouden", aldus Janssen. "Op TV-gebied gaan we voor de zomer een gezamenlijk programma rondom de Nijmeegse Vierdaagse uitzenden", aldus Stolk. "Ook hier is regiobinding voornaam", vult Pieter Janssen aan.

De reclame-aquisitie loopt al via Streekomroep Reindonk", vertelt Rob Stolk. "Deze stap geeft aan dat we vertrouwen in de samenwerking hebben."

Naast de samenwerking tussen NimaRTV en Streekomroep Reindonk wordt er in Noord-Limburg tussen verschillende lokale omroepen ook gekeken om verdere zaken gezamenlijk op te pakken. Denk hierbij aan reclame, opleidingen en redactionele uitwisselingen", aldus Janssen.

Lees verder

'Heb Jij Smaak' op TV Reindonk


Bij Streekomroep Reindonk zal vanaf 13 mei op vrijdag, zaterdag en zondag het TV-programma 'Heb Jij Smaak' te zien zijn.

Lees verder

Oorlogsmonumenten in HadM op TV


De gemeente Horst aan de Maas kent bijna zestig oorlogsmonumenten. Tijdens Dodenherdenking wordt er bij enkele monumenten de oorlog en haar slachtoffers herdacht.

Lees verder

Kijk- en Luisteronderzoek Omroep Reindonk


Op dinsdag 3 mei start het Kijk- en Luisteronderzoek van Streekomroep Reindonk. "We werken hiervoor samen met het onderzoeksbureau Toponderzoek uit Horst aan de Maas", zo vertelt directeur Pieter Janssen van de zendgemachtigde.

Lees verder

Streekomroep Reindonk zoekt verslaggevers


Streekomroep Reindonk brengt elke dag het lokale nieuws uit Horst aan de Maas en de regio. ‘We vinden het natuurlijk erg belangrijk om onze kijkers en luisteraars continu te blijven informeren. Om ons dagelijkse nieuws op radio en televisie nog verder te kunnen uitbreiden zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwillige radio- en tv-verslaggevers’, aldus Adjunct-hoofdredacteur Helian van Lier.

Lees verder

Organisaties aan het woord bij Reindonk


Streekomroep Reindonk zal vanaf woensdag 4 mei starten met een nieuw programma 'Studio 2b'. In dit programma komen wekelijks organisaties aan bod om in een soort van 'elevator pitch' van één minuut te vertellen wat zij het aankomend weekeinde voor activiteit organiseren.

Lees verder

Dendron TV zoekt Hoofdredacteur


Dendron TV is een TV-productie van het Dendron College uit Horst. Zij verzorgen vanaf de redactie tot uitvoering onder begeleiding van docenten en medewerkers van Streekomroep Reindonk TV-reportages.

Lees verder

Mooie online cijfers voor Reindonk


Streekomroep Reindonk uit Horst aan de Maas heeft de voorbije periode hoge online cijfers gescoord. Op de online kanalen zijn hoge cijfers gehaald en op de CBS-conferentie 'Big Data' in Heerlen kwam het woord 'Reindonk Nieuws' naar voren als één van de belangrijkste items voor inwoners uit de regio.

Lees verder

Social media ook bij Streekomroep Reindonk


Streekomroep Reindonk is ook actief op social media.  We gaan hierin met de tijd mee", aldus directeur Pieter Janssen. 

Sinds kort is de streekzender ook actief op Instagram. Hiermee kunnen we nieuwsfoto's en filmpjes snel bij volgers brengen", vertelt Janssen. Instagram is voor Streekomroep Reindonk vervaardigd door student Leco Peulen uit Venlo. "Ik ben al lange tijd bezig met deze social media dienst, waarbij we meteen na de start bij Reindonk vele volgers kregen die geïnteresseerd zijn in nieuws-gebeurtenissen uit Horst aan de Maas", aldus de student.

Lees verder

Uitbreiding sportredactie


Elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur een live sportprogramma op de radio. Dát is wat Streekomroep Reindonk jarenlang had en graag opnieuw wil gaan realiseren.

"We kunnen dat niet zonder de èchte sportliefhebbers", zo vertelt directeur Pieter Janssen. Liefde voor sport is een allereerste vereiste. "Daarnaast zijn er nog enkele andere vaardigheden nodig, zoals een goede beheersing van de gesproken Nederlandse taal, stressbestendigheid, flexibliteit en improvisatietalent", aldus Janssen.

Lees verder

Omroep Reindonk zoekt nieuwsredacteuren


Een gesprek met Peter Surminski, coördinator beeldkrant en nieuwe media bij Streekomroep Reindonk.

Lees verder

Dendron TV bij Streekomroep Reindonk


Voor veel jongeren is het een droom: in de keuken kijken bij een mediabedrijf. Leerlingen van het Dendron College krijgen die kans: redactiewerk, zelf presenteren, camerawerk of de opnames editen, het zijn allemaal bijzondere werkzaamheden.  

Dendron heeft sinds januari 2016 een echt eigen TV-ploeg in bedrijf, die in samenwerking met TV Reindonk maandelijks twee items zal verzorgen. De eerste producten van deze samenwerking gaan over twee recente gebeurtenissen op het Dendron College : het Open huis en de Extralentlessen voor (hoog)begaafde kinderen.

Lees verder

Café Reindonk draait favoriete Top 3


Café Reindonk draait uw favoriete top 3…
… en nodigt u uit voor een bezoek op zaterdagmorgen, als u bereid bent 10 euro te sponsoren voor een geweldig goed doel:
Leerlingen van het Blariacumcollege en een aantal docenten gaan in de zomer van 2016 een indrukwekkende reis naar Thailand en Cambodja maken, in samenwerking met de Stichting Global Exploration. Deze stichting organiseert stages voor jongeren in “derde” wereld landen met als doel Nederlandse jongeren in contact te brengen met andere culturen. Niet met lege handen reizen is het streven. Geld inzamelen om schooltjes, weeshuizen en verbandposten op te zetten in arme onherbergzame gebieden. Zelf zien dat het bijeengebrachte sponsorgeld goed besteed wordt.

Lees verder

Bijzondere mensen op TV


In de gemeente Horst aan de Maas wonen ruim 43.000 bijzondere mensen. Reden voor programmamakers Guus Peeters, Paul Keltjens en Chrit Peeters om het format van het TV-programma 'Minse Zoë aas Geej en Ik' opnieuw leven in te blazen.

Lees verder

Stage lopen bij Streekomroep Reindonk


Werken met camera's, monteren van filmbeelden, op zoek gaan naar nieuws, dit verwerken en het regelen van reportages voor radio, beeldkrant en televisie. Dit gebeurt dagelijks bij Streekomroep Reindonk. Hier wordt ook veel gebruik gemaakt van stagiaires, die hierdoor vakkennis opdoen.

Lees verder

Bovenlokale omroepsamenwerking


De publieke lokale omroepen uit Gennep en Horst aan de Maas zijn aan het verkennen op welke wijze ze kunnen gaan samenwerken. Een eerste stap is het uitzenden van de talkshow 'Aan Tafel', waarin maandelijks actuele thema's uit Noord-Limburg de boventoon voeren. "Belangrijk voor de lokale omroepen in deze regio is het behoud van de lokale identiteit, zodat we inzetten op samenwerking achter de schermen", zo vertelt Pieter Janssen, directeur van Streekomroep Reindonk in Horst aan de Maas.

Lees verder

De 900ste keer 'de Bloemenketting'


Op 13 september 1998 kreeg oud-burgemeester Fasol als eerste de rozen aangeboden in een nieuw programma-onderdeel van De Wekkerradio: De bloemenketting. Het idee van de bloemenketting kwam van Toon te Baerts, één van de programmamakers van het eerste uur van de Wekkerradio. Nu zijn we  ruim 17 jaar en 18.000 rozen verder.

Lees verder

Goede luistercijfers Radio Reindonk


Het radiokanaal van Streekomroep Reindonk wordt in Horst aan de Maas goed beluisterd. Dat blijkt uit een enquête van het bureau TipHorstaandeMaas.nl. 29 Procent van de inwoners geeft aan regelmatig naar de radiozender van Reindonk te luisteren.

Lees verder

Roger Meesters vanaf januari op Reindonk


Roger Meesters zal vanaf maandag 4 januari een dagelijks radioprogramma bij Streekomroep Reindonk gaan presenteren, 'Roger@Reindonk.'

Lees verder

Glaze Hoês Horst aan de Maas afgelast


De organisatie van 'Ut Glaze Hoes 2015' in Horst heeft, in samenspraak met de vijf goede doelen, besloten om Ut Glaze Hoês dit jaar geen doorgang te laten vinden.

Lees verder

'Op zoek naar een leuke hobby'?


Streekomroep Reindonk werkt met vele enthousiaste vrijwilligers. Zowel voor als achter de schermen zijn enthousiastelingen betrokken bij de verdere uitbouw van dit communicatieplatform. Of het nu is als redacteur, verslaggever, cameraman, presentator of administratie. Er zijn vele functies die door vrijwilligers worden vervuld.

Lees verder

Betrokken en dichtbij de mensen


Streekomroep Reindonk, de publieke lokale omroep uit Horst aan de Maas, is sinds eind 2013 bezig met een verandertraject.  "We zetten in op het brengen van nieuws als belangrijkste taak", zo geeft directeur Pieter Janssen (42) aan. "Als je vervolgens de cijfers uit 2012 en die van 2014 naast elkaar legt zie je dat de ingeslagen weg een juiste keuze is geweest. Het omroepbedrijf brengt een goede mix aan informatie en amusement voor een gebied waar een brede maatschappelijke interesse is", zo vervolgt Janssen.

Lees verder

Samenwerking Reindonk en 1Lokaal


Vrijdag 16 oktober hebben A&C Media en Streekomroep Reindonk in Horst aan de Maas afgesproken om samen te werken in de verdere uitbouw van beide organisaties. De samenwerking zal zich in eerste instantie richten op redactionele zaken. Over en weer zal content worden uitgewisseld om zodoende verder te bouwen aan een solide basis in Noord-Limburg.

Lees verder

Vertrouwde programma's terug


Vanaf woensdag 2 september zijn bij Streekomroep Reindonk vertrouwde tv-programma's weer terug op de zender. Het nieuws- en actualiteitenprogramma 'Focus' zal dagelijks actuele zaken uit Horst aan de Maas brengen, op vijf momenten per dag.

Lees verder

Blijf op de hoogte van het nieuws via app


Altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit je eigen gemeente? Dat kan met de gratis app van Omroep Reindonk.

Lees verder

Nieuws of agendabericht? Tip Reindonk!


De nieuwsredactie van Omroep Reindonk is altijd op zoek naar het laatste nieuws. 
Dit kan nieuws uit Horst aan de Maas zijn, maar ook sportuitslagen of niet commerciële agendaberichten zijn van harte welkom. 
Het is mogelijk één of meerdere foto’s bij het artikel te plaatsen. 

Vermeld bij het bericht je naam en telefoonnummer, dan kan onze nieuwsredactie desgewenst contact met je opnemen.

Onze nieuwsredactie is bereikbaar via redactie@reindonk.nl of stuur je bijdrage via onze website via de optie 'Upload je bijdrage'.

Lees verder

AV-Stagiaires gezocht


Streekomroep Reindonk is een organisatie die constant in beweging is. Om dé stem van de regio nog meer te professionaliseren zijn we op zoek naar diverse nieuwe mensen.

Lees verder

'Kids Tijd' 2.0 van start


Het televisieprogramma 'Kids Tijd' zal bij Omroep Reindonk na de zomervakantie in een hernieuwde opzet van start gaan. Dagelijks zal er om 16.00 uur een blok kindertelevisie op de lokale zender te zien zijn.

Lees verder

Dierenrubriek op radio en tv


Vanaf donderdag 25 juni start Omroep Reindonk in samenwerking met Dierenartsenpraktijk Horst een dierenrubriek op radio en televisie. Dierenarts Anoeska Heinemans zal wekelijks uitleg geven over zaken die bij huisdieren voorkomen.

Lees verder

Reindonk zoekt nieuws


Omroep Reindonk is altijd op zoek naar het laatste nieuws uit de regio.

Wij zijn dé nieuwsvoorziening voor Horst aan de Maas en omgeving.  Dagelijks is de redactie bezig om het laatste nieuws te verzamelen en te plaatsen op beeldkrant, Reindonk.nl, Facebook, Twitter, Google+ en de Reindonk APP. 

 

Lees verder

Reindonk grijpt langs prijs


Omroep Reindonk is helaas niet gekozen tot Lokale Omroep van het Jaar 2015.

Lees verder

Nominatie Reindonk Beste Lokale Omroep 2015


Voor het tweede opeenvolgende jaar is Omroep Reindonk uit Horst aan de Maas genomineerd als 'De Lokale Omroep van het Jaar.'

De OLON (Organisatie Lokale Omroepen Nederland) heeft in het kader van de Week van de Lokale Omroep alle 280 lokale omroepen in Nederland laten meedingen in het kader van de OLON Awards. Alle 93 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2015 van de OLON (Organisatie Lokale Omroepen Nederland) deden automatisch mee in de strijd om de titel 'De Lokale Omroep van het Jaar 2015'. Na een voorselectie zijn 7 lokale omroepen genomineerd voor deze titel, waaronder Omroep Reindonk.

Lees verder

Raad en Daad op TV-Reindonk


Raad en Daad is het TV magazine dat na iedere raadsvergadering via TV Reindonk wordt uitgezonden. De uitzending van de raadsvergadering van Maart zijn deze weekvanaf zondag tot en met dinsdag te bekijken om 12:00 uur, 18:00 uur, 20:00 uur, 22:00 uur en 00:00 uur.


In deze aflevering aandacht voor het toegenomen alcoholgebruik onder jongeren, subsidies voor vrijwilligersorganisaties en de slechte communicatie rondom de wegafzettingen tijdens Powerman op 12 april.
 
De uitzending is ook terug te bekijken via het kopje uitzending gemist TV op onze website www.reindonk.nl.

Lees verder

PSV TV bij Omroep Reindonk


Vanaf vrijdag 20 maart zal bij Omroep Reindonk PSV TV wekelijks worden uitgezonden. PSV TV biedt een overzicht van wat er in de voorafgaande week bij PSV zoal gebeurde, met tevens aandacht voor het sociaal maatschappelijk gezicht van de club.

Lees verder

'Puur Thuur' geeft diepgang bij TV Reindonk


Vanaf woensdag 11 februari zal bij Omroep Reindonk een nieuw TV programma te zien zijn. In 'Puur Thuur' gaat presentator Thuur van den Heuvel de diepte in met mensen uit Horst aan de Maas die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. "Het zijn niet allemaal beroemdheden uit de gemeente maar bijvoorbeeld ook een man 'op de hoek van de straat met een bijzondere hobby, een indrukwekkend beroep of gewoon iemand die door wie hij is iets moois te vertellen heeft", aldus de presentator.

Lees verder

Jubilarissen bij Omroep Reindonk gehuldigd


Omroep Reindonk heeft op vrijdag 16 januari stil gestaan bij enkele jubilarissen. Onder de grote groep vrijwilligers zijn verschillende medewerkers die al vele jaren actief bij de lokale omroep in Horst aan de Maas betrokken zijn.

Lees verder

Recordaantal bezoekers voor Reindonk.nl


In 2014 hebben een recordaantal bezoekers de nieuwswebsite van Omroep Reindonk bezocht. Zo'n half miljoen mensen bezochten www.reindonk.nl voor het laatste nieuws uit Horst aan de Maas.

Lees verder

Alde Taot met 'Toddezak' Rene Verschueren


Met ingang van 3 januari 2015 zal René Verschueren van de Toddezèk zijn medewerking gaan verlenen aan een nieuw programmaonderdeel in het radioprogramma ‘Café Reindonk’.

Wekelijks op zaterdagochtend rond 11.15 uur zal ‘De Alde Täöt’ worden geopend en kijkt René samen met presentator Paul Knorr wat er voor moois aan  muziek inzit.

Over één juweeltje uit de popgeschiedenis zullen de heren dan gaan ‘alde täöten’. Persoonlijke herinneringen en verhalen bij de betreffende plaat worden op een ludieke manier opgehaald.

Uiteraard wordt het praatje afgesloten met het draaien van de plaat. Daarna neemt René ‘De Alde Täöt’ weer me naar huis en zullen we weer een week moeten wachten op een nieuwe ‘Alde Täöt’.

Lees verder

Ut Glaze Hoês haalt € 16.097,20 op


Ut Glaze Hoês in Horst heeft als voorlopig bedrag ruim 16 duizend euro opgebracht. Dinsdagavond werd dat bekend gemaakt na afloop van de actie.

Lees verder

De laatste loodjes voor dj's Glaze Hoês


De laatste uren voor de drie dj's van Ut Glaze Hoês zijn aangebroken. Om 20.00 uur dinsdagavond zullen Peter Berghs, Sanne Scheepers en Martijn Berende uit het huis worden 'vrijgelaten' nadat ze vier dagen non-stop radio hebben gemaakt voor het goede doel.

Lees verder

Tussenstand zondag UGH: € 2.405,60


Zondagavond heeft Chrit Driessen de voorlopige tussenstand bekendgemaakt voor Ut Glaze Hoês. Het bedrag van 2.405,60 euro werd in de live radio-uitzending gemeld.

Lees verder

Succesvole start Ut Glaze Hoês


Vrijdagavond 19 december is 'Ut Glaze Hoês' in Horst aan de Maas van start gegaan. Sanne Scheepers, Martijn Berende en Peter Berghs werden om 18.00 uur door burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas opgesloten om vijf dagen lang actie te voeren voor de Stichting Vrienden van het Hospice Horst aan de Maas.

Lees verder

Opbouw Glaze Hoês begonnen


Woensdagmorgen in alle vroegte is men begonnen met de bouw van Ut Glaze Hoês dat vrijdagavond van start gaat.

Lees verder

Raad bezoekt Omroep Reindonk


De gemeenteraad van Horst aan de Maas bracht vrijdag 21 november een werkbezoek aan Omroep Reindonk. De raadsleden kregen uitleg over de ambitie en groei van de lokale omroep.

Lees verder

App de DJ!


Vanaf nu is het mogelijk om met de Reindonk app een (gratis) bericht te sturen naar de studio. Hiermee sta je direct in contact met de DJ die op dat moment programma maakt.

Lees verder

Gratis de ReindonkApp op je telefoon


Het laatste nieuws uit Horst aan de Maas is ook te lezen via de gratis Reindonk app. "Daarnaast is het ook mogelijk om live en on demand radio en tv-uitzendingen te kunnen volgen", zo geeft directeur Pieter Janssen van de publieke lokale omroep in Horst aan.

Lees verder

InHorst en Reindonk officieel samen


Vrijdagavond om 19:30 uur is officieel de nieuwswebsite InHorst.nl overgegaan in Reindonk.nl. Daarmee komt een einde aan meer dan 8 jaar nieuws uit Horst aan de Maas op deze website.

Lees verder

Jongeren maken eigen tv-reportages


Leerlingen van Dendron College en Citaverde College in Horst aan de Maas gaan tijdens de Hiltho in Horst televisie maken voor Omroep Reindonk. Op initiatief van Horst aan de Maas, natuurlijk ondernemend! zullen de leerlingen met begeleiding van Pieter-Nic van den Beuken van Witgoed en van Bontewas korte reportages maken over ondernemen in Horst aan de Maas.

Lees verder

Hospice HadM gekozen als goede doel UGH


Stichting Vrienden van Hospice Horst aan de Maas is verkozen als hét goede doel voor Ut Glaze Hoês 2014. Dat heeft de organisatie vanochtend bekend gemaakt.

Lees verder

InHorst.nl gaat per 3 oktober op in Reindonk.nl


Aanstaande vrijdag zal de populaire nieuwswebsite InHorst.nl opgaan in Reindonk.nl. "De twee best bezochte nieuwsaanbieders van actueel nieuws uit Horst aan de Maas zullen door het samengaan nog adequater en sneller nieuws kunnen brengen voor de gemeenschap", zo geeft de directeur Pieter Janssen van Omroep Reindonk.

Lees verder

Omroep Reindonk lanceert eigen app


Sinds kort beschikt Omroep Reindonk over een eigen APP. Hierop is het lokale nieuws uit Horst aan de Maas uitgebreid terug te vinden. "Daarnaast is het ook mogelijk om live en on demand radio en tv-uitzendingen te kunnen volgen", zo geeft directeur Pieter Janssen van de publieke lokale zendgemachtigde aan." Tevens is het weerbericht voor de regio Noord-Limburg prominent te volgen."

Lees verder

Stemmen voor goede doel UGH


De goede doelen waaruit gekozen kan worden voor 'Ut Glaze Hoês' zijn bekend. Tot en met 30 september is het mogelijk om op jouw favoriete goede doel te kiezen waarvoor we als hét goede doel voor Ut Glaze Hoês 2014 actie gaan voeren.
 

Lees verder

Sanne Scheepers in Ut Glaze Hoês


In tegenstelling tot eerdere berichten zal niet Stijn Bastiaansen, maar Sanne Scheepers (24) uit Sevenum als derde dj aanschuiven in Ut Glaze Hoês. Zij wordt daarmee de jongste en eerste vrouwelijke dj in het huis.

Lees verder

Verslaggevers gezocht voor radio en TV


Als lokale omroep vinden we het enorm belangrijk om onze kijkers en luisteraars continu te informeren over de gebeurtenissen in de Reindonkregio. Hoe klein of groot ook.

We zijn daarom op zoek naar verslaggevers die op vrijwillige basis bijdrages kunnen maken. Na een korte opleiding kunt je gebruik maken van onze audio- en videoapparatuur. Jouw bijdrages worden door ons cross-mediaal ingezet: radio, televisie, website en Social Media.


Volg je het nieuws uit de Reindonkregio op de voet en zie je een nieuwe uitdaging wel zitten? Laat dan snel wat van je horen! 

Een mailtje naar directie@reindonk.nl is voldoen. Check hier voor meer vacatures.

Lees verder

DJ's Ut Glaze Hoês bekend


De dj's voor Ut Glaze Hoês 2014 zijn bekend. Martijn Berende, Stijn Bastiaanse en Peter Berghs zullen van vrijdag 19 december 18.00 uur tot en met dinsdag 23 december 18.00 uur op het Wilhelminaplein in Horst actie voeren voor een lokaal goed doel. Het goede doel wordt gekozen door de inwoners van de gemeente Horst aan de Maas.

Lees verder

Reindonk zoekt radiocollega's


Heb je altijd al eens willen weten hoe radio gemaakt wordt? Denk je over een leuke stem te beschikken? Of wil je je stem eens laten beoordelen? Heb je al radio-ervaring of is het allemaal nieuw voor je? Bij ons ben je welkom!

Omroep Reindonk is op zoek naar (sport)verslaggevers en presentatoren.


Kijk voor meer informatie bij onze vacatures. Geïnteresseerd? Mail dan naar directie@reindonk.nl en misschien maak je snel deel uit van ons enthousiaste radioteam. We willen je alvast graag leren kennen!

Lees verder

Elke werkdag: Schijven voor Bedrijven


Elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur speciaal voor bedrijven in de Reindonkregio de beste arbeidsvitaminen in Schijven voor Bedrijven. Op ieder half uur hoor je het laatste lokale nieuws.

Heeft jouw bedrijf zelf een muzieklijstje samengesteld? Laat het ons weten. Stuur nu je Bedrijven Top 5 in via redactie@reindonk.nl. En geef een korte omschrijving van je bedrijf.

Lees verder

Rondleiding bij Reindonk


Donderdagmiddag bezochten enkele kinderen van een BSO-organisatie in Horst de studio's van Omroep Reindonk. Hier kregen ze een rondleiding en mochten ze zelf achter de microfoon en camera plaatsnemen.
 

Lees verder

Studenten enquêteren voor Reindonk


Wie zijn wij?

Jill, Kevin en Peter! 

Wij lopen stage bij Streekomroep Reindonk in Horst, met als taak te ondersteunen bij een kijk- en luisteronderzoek.

Lees verder

Reindonk start Kijk- en Luisteronderzoek


Omroep Reindonk start op 23 juni met een Kijk- en Luisteronderzoek. De lokale omroep wil hiermee peilen hoe de kaarten er nu voor liggen, na de 'herstart' van Reindonk 2.0.

Lees verder

De Wekkerradio genomineerd voor omroep award


Het radioprogramma De Wekkerradio van Omroep Reindonk is genomineerd voor een Lokale Omroep Award. Dat heeft de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) donderdag bekend gemaakt.

Lees verder

Reindonk genomineerd voor omroep van het jaar


Dinsdag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep van het Jaar 2014. Alle 88 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2014 deden automatisch mee in de strijd om de titel “De Lokale Omroep van het Jaar 2014”. Na een voorselectie zijn zeven lokale omroepen genomineerd voor deze titel, waaronder Omroep Reindonk uit Horst aan de Maas.

Lees verder

25 jaar lokale radio in Sevenum


Vandaag, 15 april, is het exact 25 jaar geleden dat de Lokale Omroep Sevenum (L.O.S.) van start ging in Sevenum.


De voorloper van het huidige Omroep Reindonk was een populair radiostation met programma’s als Spitsuur, Weekendwijzer, de Spieren LOS, 'n Boeketje muziek, LOS draait op verzoek, De hutkoffer, Goedemiddag en smakelijk eten, Late night show, Beat Westcoast and Hits, Tiroler Stunde, Celsius, de Middagclub, LOS express, Goud om elf, Middagmatinee, Zeker met Beeker, Hitjes met Litjens, Polderpoptop 30, Groot met muziek, Het weekend in met..., Happy Hours, Bovenlokaal, Country Time, Zeg us, Muziekcarrousel, Woensdaginfo, Eric & Ron’s Power Pop Hour en nog veel meer, zijn herkenbare namen uit de tijd van toen (en nu).

Mensen van het eerste uur die momenteel nog bij de lokale omroep actief zijn, zijn onder andere Peter Trienekens, Marcel Beeker en Jan Droessen. Op onze Facebookpagina praten we met Jan Droessen over de voormalige Lokale Omroep Sevenum.
 
Beluister hier nog eens naar de radio-jingles die in de jaren '90 werden gebruikt bij de L.O.S.

Lees verder

GSM-mast vervangen in Sevenum


Vrijdag 11 april stonden er twee kraanwagens bij de zendmast van Omroep Reindonk in Sevenum.

Lees verder

Verkiezingsdebat 2014 (deel 2)


Bekijk hier deel 2 van het Reindonk Verkiezingsdebat terug dat op 18 maart 2014 plaatsvond in 't Gasthoês in Horst.

Lees verder

Verkiezingsdebat 2014 (deel 1)


Bekijk hier deel 1 van het Reindonk Verkiezingsdebat terug dat op 18 maart plaatsvond in 't Gasthoês in Horst.

Lees verder

25 jaar Beat, Westcoast & Hits


Zondag 9 maart viert Jan Droessen een feestje. De radiomaker van Omroep Reindonk startte in maart 1989 bij de toenmalige Lokale Omroep Sevenum (LOS) met het programma 'Terug Naar De Jaren Zestig'. In datzelfde jaar kwam 'Beat, Westcoast & Hits' daarbij. Het jubileum van dit programma, 25 jaar lang, laat Omroep Reindonk niet zomaar voorbij gaan.

Lees verder

Reindonk ontvangt predicaat 'Erkend Leerbedrijf'


Omroep Reindonk is onlangs aangemerkt als erkend leerbedrijf. Dat wil zeggen dat de omroep in Horst stageplekken mag aanbieden aan (v)mbo-leerlingen in de creatieve industrie. Deze erkenning heeft Omroep Reindonk gekregen door het GOC.

Lees verder

Chinese delegatie bezoekt Reindonk


Woensdag bezocht een delegatie van de China Radio and TV Association (CRTA) de studio's van Omroep Reindonk in Horst.

Lees verder

Geslaagde lancering Reindonk 2.0


Vrijdagavond is Reindonk 2.0 officieel van start gegaan. Wethouder Birgit op de Laak van Horst aan de Maas en Ivar Oosterloo van The Voice Of Holland gaven om 20:00 uur het startsein met de onthulling van de vernieuwde website.
 
Met Reindonk 2.0 wil de lokale omroep van Horst aan de Maas zich nog meer gaan richten op het lokale nieuws uit de gemeente en de randgebieden.
 
Zaterdag 2 en zondag 3 november bezochten vele belangstellenden het Open Huis van Omroep Reindonk. Directeur Pieter Janssen: "We kunnen terugkijken op een geslaagd weekeinde. Ruim 1.000 belangstellenden hebben ons bezocht waarbij we ook vele positieve reacties kregen wat ons sterkt naar de toekomst toe."
 
De Open Dagen werden muzikaal luister bijgezet door diverse artiesten, zoals Math Craenmehr, Karlijn van Dinther, Tamara Konings, de Golde Liesjes, Eva Wijnen, Joris Janssen, Pim Minkenberg, Thijssen & Co, Aaltied Noeit te Laat, Um & Um, Marion Steeghs, Marloes Nogaerde, Bart Reijnders, Joep van Wegberg, Onjeklonje, Miel Hoeijmakers en Roel Backus.
 
Voor collega-omroepen en lokale verenigingen uit Horst aan de Maas waren er enkele workshops om kennis en nieuws uit te dragen via een breed netwerk. "Omroep Reindonk beschikt over de meeste internetbezoekers op onze nieuwssite van geheel Horst aan de Maas", geeft Pieter Janssen aan. "Met 16 lokale correspondenten en vele verenigingen hebben we de handvaten in de samenleving en kunnen we de toekomst goed in."

Op Omroep Reindonk TV zal vanaf woensdag 6 november een sfeerreportage van de herlancering en Open Dagen te zien zijn.

Lees verder

Reindonk 2.0 officieel gestart


Vrijdagavond is Reindonk 2.0 officieel van start gegaan. Wethouder Birgit op de Laak van Horst aan de Maas en Ivar Oosterloo van The Voice Of Holland gaven om 20:00 uur het startsein met de onthulling van de vernieuwde website.

Met Reindonk 2.0 wil de lokale omroep van Horst aan de Maas nog meer gaan richten op het lokale nieuws uit de gemeente en de randgebieden.

"Op televisie zal ons nieuwsprogramma Focus in frequentie worden opgevoerd naar één keer per week. Ook de uitzendtijden zullen uitbreiden. Zo zal dagelijks om 11.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur televisie gebracht worden. In de loop van volgend jaar zal het actualiteitenprogramma naar een dagelijkse frequentie gaan. Verder zal op de radio op ieder half uur lokaal nieuws te horen zijn. Vooralsnog op werkdagen, wat ook in de loop van volgend jaar verder uitgebreid zal worden", aldus Pieter Janssen, directeur van Omroep Reindonk..

De website en kabelkrant van Reindonk ondergaan ook een restyling. Janssen: "In januari van dit jaar heeft Omroep Reindonk de website InHorst.nl overgenomen, wat dé actualiteiten- en nieuwswebsite van Horst aan de Maas is. Deze site krijgt dagelijks rond de 3.000 unieke bezoekers, naast de bijna 1.500 unieke bezoekers van onze eigen site, die onlangs uit een onderzoek van het Stimuleringsfonds voor de Pers als tweede naar voren kwam in het onderzoek naar de meest actuele website van de 286 lokale omroepen in Nederland. Beide websites zullen nu samengevoegd worden waardoor we nog sneller en actueler zullen zijn. De makers van de website InHorst.nl zullen betrokken blijven bij Omroep Reindonk.", aldus Janssen.

Lees verder

Hoofdredacteur Radio Reindonk stapt per direct op


Lees verder
© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)