Menu

Twitter feed Reindonk

Ondersteuning jeugd aan deelname activiteiten

In Horst aan de Maas kunnen gezinnen een beroep doen op drie fondsen om jeugd ‘mee te laten doen’. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het deelnemen aan sociale activiteiten met leeftijdsgenoten een belangrijke bijdrage levert aan de sociale ontwikkeling van het kind maar ook in het belang van de gezondheid, ontplooiing van talenten, bijdrage aan weerbaarheid en meer zelfvertrouwen. Deelnemen in sport, spel, verenigingen en culturele activiteiten is daarom van belang.

Gemeente en participanten willen deelname van zoveel mogelijk kinderen stimuleren. Belangrijke doelgroep hierbij zijn kinderen uit gezinnen die dit financieel moeilijk op kunnen brengen. In Horst aan de Maas kunnen gezinnen een beroep doen op drie fondsen om jeugd ‘mee te laten doen’, Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds Limburg en Jeugdcultuurfonds Limburg.  
Omdat in de gemeente gewerkt wordt met drie fondsen komt een breed aanbod aan activiteiten voor een vergoeding in aanmerking.
De komende periode wordt deze actie breed onder de aandacht gebracht. De gemeente Horst aan de Maas heeft hiervoor Streekomroep Reindonk een opdracht gegeven voor de realisatie van een promotiefilm die op diverse plaatsen getoond wordt.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)