Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Onderzoek naar explosieven en grondkwaliteit

25 januari 2018

In Lottum en Grubbenvorst vinden tot en met maart twee soorten onderzoek plaats voor de dijkversterkingen Het gaat om onderzoek naar niet-gesprongen explosieven en grondboringen om de huidige grondkwaliteit te bepalen.

Bij het onderzoek naar explosieven worden op een aantal agrarische percelen magnetische verstoringen opgespoord die worden veroorzaakt door metalen objecten. Het kan dan gaan om niet-gesprongen munitie. Indien deze magnetische verstoringen worden gevonden, worden deze direct opgegraven en verwijderd.

In Lottum en Grubbenvorst komen de versterkte dijken te liggen op en nabij het huidige tracé. Omdat de bestaande dijken niet stevig en hoog genoeg zijn wordt de huidige dijk tot een bepaald niveau afgegraven. Vervolgens wordt deze opnieuw opgebouwd met onder andere vrijgekomen materiaal en geleverde klei. Vanaf het maaiveld zullen de dijken tussen de 2 en 2,5 meter hoog worden, dat is zo’n 70 tot 85 centimeter hoger dan nu het geval is.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)