Menu

Twitter feed Reindonk

Onderzoek naar leefbaarheid

In mei start een onderzoek naar de leefbaarheid van de dorpen in de gemeente Horst aan de Maas. Een groot deel van de inwoners krijgt de mogelijkheid om zijn of haar mening te geven over zaken als veiligheid, het verenigingsleven, mantelzorg en het onderlinge contact tussen buurt- en dorpsgenoten.

Ruim 9.000 inwoners krijgen de komende tijd een uitnodiging in de bus om deel te nemen aan een enquête over de leefbaarheid in Horst aan de Maas. Hiervoor wordt een willekeurige steekproef genomen onder alle inwoners vanaf 12 jaar. Onderzoeksbureau Companen uit Arnhem ondersteunt de gemeente bij dit onderzoek.
 
De gemeente Horst aan de Maas geeft aan het belangrijk te vinden dat alle inwoners van de gemeente prettig in hun buurt en dorp kunnen leven. Vandaar dat men graag van de inwoners horen hoe zij denken over het wonen en leven in de gemeente Horst aan de Maas. Zeker nu er van inwoners steeds meer verwacht wordt dat zij zelf het initiatief nemen om hun omgeving prettig en leefbaar te houden.

Met behulp van de resultaten gaat de gemeente, samen met iedereen die daarbij een rol wil spelen, aan de slag om het wonen en leven in de gemeente nog prettiger te maken. Het is dus belangrijk dat iedereen die een brief krijgt, meedoet aan de enquête en zijn of haar mening geeft.

Om goed zicht te houden op de leefbaarheid in de dorpen en kernen voert de gemeente eens in de ongeveer vijf jaar leefbaarheidsonderzoeken uit onder de inwoners. De eerste twee onderzoeken vonden plaats in 1999 en 2005. In 2009 vond het onderzoek plaats in alle kernen van de fusiegemeente Horst aan de Maas.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)