Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Onderzoek persoonlijke situatie mantelzorgers

Zo’n dertig mensen hebben dinsdag een bijeenkomst voor mantelzorgers in het gemeentehuis bezocht. Horst aan de Maas wil mantelzorgers ontlasten. Daarom onderzoekt de gemeente waar ondersteuning wenselijk is.

Na het verdwijnen van de financiële vergoeding van de landelijke regeling mantelzorgcompliment van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) bekijkt Horst aan de Maas of de ondersteuning van een mantelzorger meer op maat toegepast kan worden. Dit doen ze door te kijken naar de persoonlijke situatie van de verzorger.

Op de Facebookpagina van de gemeente staat een enquête. Daarin wordt bijvoorbeeld gevraagd wat mantelzorgers nodig hebben om de zorg voor hun naaste vol te houden. Ook doet de gemeente zelf suggesties, bijvoorbeeld om huishoudelijke hulp te bieden.

Volgens verantwoordelijk wethouder Birgit op de Laak is de enquête een aanvulling op de bijeenkomst dinsdag in de raadszaal. Tot nu toe blijkt volgens de wethouder dat veel mantelzorgers behoefte hebben aan een dagje uit of korte vakantie.

De uitkomsten van de bijeenkomst en de enquête zal voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Zij evalueren dit jaar het Sociaal Domein waar mantelzorg deel van uitmaakt. Het Sociaal Domein is een samenwerking van de gemeenten in Limburg-Noord op het gebied van participatie, jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning.

Vorig jaar werd de gemeente Horst aan de Maas door het Platform Mantelzorg Limburg (PML) uitgeroepen tot 'Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2016'.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)